Zöldfűszeres busa sörtésztában
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
TataiEliz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pácoláshoz
-
175g busa133 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
10g citromlé2 kcal
A bundázáshoz
-
50g sör22 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A salátához
-
100g jégsaláta13 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
Összesen
861
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pácoláshoz
-
700g busa533 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
40g citromlé9 kcal
A bundázáshoz
-
200g sör86 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
A salátához
-
400g jégsaláta53 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
Összesen
3442
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
A pácoláshoz
-
27.9g busa21 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g olívaolaj8 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
A bundázáshoz
-
8g sör3 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
6.6g tojás8 kcal
-
6.8g napraforgó olaj60 kcal
A salátához
-
15.9g jégsaláta2 kcal
-
8g paradicsom1 kcal
-
15.9g kígyóuborka2 kcal
Összesen
135
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 30.8 g
Zsír
-
Összesen 58.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 989 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 628 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 401 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 1067 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 552 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 540 micro
Összesen
861
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 123.2 g
Zsír
-
Összesen 234.8 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 817 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3955.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 2511 mg
-
Nátrium 482 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1604 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 469 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 80 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 4269 micro
-
K vitamin: 196 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 371 micro
-
Kolin: 807 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 260 micro
-
β-karotin 2210 micro
-
β-crypt 116 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 2162 micro
Összesen
3442
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 205 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
A pácoláshoz
-
70 dkg busa
-
kakukkfű ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
-
1 citromból nyert citromlé
A bundázáshoz
-
2 dl sör
-
20 dkg finomliszt
-
3 db tojás
A salátához
-
1 közepes fej jégsaláta
-
2 közepes db paradicsom
-
1 közepes db kígyóuborka
Elkészítés
A pácoláshoz
- Elkészítjük a pácot: a citrom levét kifacsarjuk, ebbe nyomjuk bele fokhagymanyomón a fokhagymát, beletesszük a rozmaringot, kakukkfüvet, sót, borsot, olívaolajat.
- A halat megmossuk, bekenjük a páccal, éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Elkészítjük a sörtésztát: a tojásokat, a sört és a lisztet egy kis sóval, robotgéppel összekeverjük. Sűrű palacsintatészta-szerűséget kapunk.
- Ebbe mártjuk a halszeleteket, amiket azonnal forró olajba rakunk. Mindkét oldalát 5-5 percig elég sütni.
- Zöldsalátával tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8841
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
TataiEliz
9 recept
A busa nem egy nagyon nemes halfajta, de ilyen különlegesen elkészítve nagyon ízletes.