Zöldborsóleves májgaluskával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
125g zöldborsó101 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
68g fehérrépa43 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
50g paradicsomlé9 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1000g víz0 kcal
A galuskához
-
88g csirkemáj105 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
513
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
500g zöldborsó405 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
200g paradicsomlé34 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
4000g víz0 kcal
A galuskához
-
352g csirkemáj419 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
2051
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
7.9g zöldborsó6 kcal
-
3.8g sárgarépa1 kcal
-
4.3g fehérrépa3 kcal
-
2.8g karalábé1 kcal
-
2.5g zeller1 kcal
-
1.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
1.6g paprika0 kcal
-
3.2g paradicsomlé1 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
63g víz0 kcal
A galuskához
-
5.5g csirkemáj7 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
0.9g tojás1 kcal
-
0.8g vöröshagyma0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
33
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 375 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1174.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 589 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1428.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3515 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 685 micro
-
Kolin: 266 mg
-
Retinol - A vitamin: 2998 micro
-
α-karotin 1897 micro
-
β-karotin 5240 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 4554 micro
-
Lut-zea 3400 micro
Összesen
513
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 116 g
Zsír
-
Összesen 67.7 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1502 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4699.6 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 256 mg
-
Kálcium 647 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 489 mg
-
Foszfor 2356 mg
-
Nátrium 875 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 252.9 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 5713.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14058 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 59 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 627 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 276 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2742 micro
-
Kolin: 1063 mg
-
Retinol - A vitamin: 11994 micro
-
α-karotin 7588 micro
-
β-karotin 20960 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 18217 micro
-
Lut-zea 13599 micro
Összesen
2051
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 120 micro
-
β-karotin 330 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 287 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
33
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
0.5 kg zöldborsó
-
3 db sárgarépa
-
3 db fehérrépa
-
1 kis db karalábé
-
1 kis db zeller
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
5 dkg vaj
-
1 db paprika
-
2 dl paradicsomlé
-
1 evőkanál finomliszt
-
bors ízlés szerint
-
0.5 tk fűszerpaprika
-
ételízesítő ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
4 l víz
A galuskához
-
8 db csirkemáj
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 db tojás
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A leveshez
- A vajon megpároljuk kevergetve az apróra vágott zöldségeket, karalábét, zellert is. Negyed óra után belereszeljük a vöröshagymát. Kevés pirítás után hozzákeverjük a lisztet, amivel szintén pirítjuk. Fűszerpaprikával meghintjük, és 2 dl paradicsomlével felöntjük. Majd hozzáadunk 3-4 l vizet.
- Forráskor befűszerezzük, ízlés szerint a fokhagymát beletörjük. 1 db paprikát mellé dobunk, és ha szeretjük, egy-két burgonyát is tehetünk bele. Lassú tűzön készre főzzük.
- A májgaluskát elkészítjük. A borsólevesből elveszünk egy edénybe, mikor forr, beleszaggatjuk a galuskát.
- Tetszés szerinti mennyiséget szedünk a levesbe belőle, és fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 6625
- Feltöltés dátuma: 2013. február 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Sokszor készítek zöldborsólevest, imádjuk a sok zöldséget benne... Főleg mikor a vajban párolódik, az az illat!! Frissen szedett borsóból a legfinomabb, de lehet mirelit vagy üveges borsó is. Az üvegeset később tegyük a levesbe, hisz annak alig kell főnie. Friss petrezselyemmel a legvégén megszórjuk.