Zöldborsófőzelék sajtos-baconös sült virslivel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
SzLA
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
Borsófőzelék
-
225g zöldborsó182 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
5g só0 kcal
-
1g barna cukor5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
50g tej28 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Sült virsli
Összesen
919
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
Borsófőzelék
-
450g zöldborsó365 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
11g só0 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Sült virsli
Összesen
1839
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
Borsófőzelék
-
40.6g zöldborsó33 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
0.2g barna cukor1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
9g víz0 kcal
-
9g tej5 kcal
-
7.2g tejföl14 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Sült virsli
Összesen
166
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.5 g
Zsír
-
Összesen 61.5 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4603.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 516 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 615 mg
-
Nátrium 3302 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 344.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 213 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 1033 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5578 micro
Összesen
919
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.1 g
Zsír
-
Összesen 123 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 306 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9206.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 1033 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 1230 mg
-
Nátrium 6604 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.6 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 689.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 601 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 184 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 115 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 319 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 426 micro
-
α-karotin 95 micro
-
β-karotin 2066 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11156 micro
Összesen
1839
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 830.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 596 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 186 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1006 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
Borsófőzelék
-
450 g zöldborsó
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 ek vaj
-
1.5 tk só
-
0.5 teáskanál barna cukor
-
bors ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
-
gyömbér ízlés szerint
-
1 dl tej
-
80 g tejföl
-
2 ek finomliszt
-
3 csepp citromlé
Sült virsli
Elkészítés
Borsófőzelék
- A vajat megolvasztjuk, ízlés szerinti barna cukor mennyiséggel karamellizáljuk az apróra vágott fokhagymát, majd a friss, vagy a mirelit borsót összekeverjük vele és egy kis vizet és tejet öntünk alá.
- Beletesszük az apróra vágott zellerzöldet, sót és ízlés szerint a fűszereket, összekeverjük, lefedjük és hagyjuk megpuhulni a borsót.
- Miután megpuhult a borsó, behabarjuk a főzeléket, adunk hozzá még egy kis tejet, majd citromlevelet és összeforraljuk és kész is.
Sült virsli
- Vágunk 4 db vastagabb sajtszeletet, a virslik közepét bemetsszük, belehelyezzük a sajtszeleteket, majd minden virslit 2 db baconszelettel körbetekerünk.
- A virsliket előmelegített 180 fokos (légkeveréses) sütőben megsütjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 807
- Feltöltés dátuma: 2022. március 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
SzLA
1 recept