r
Nosalty Logó

Zöldborsó besamell szószban szélesmetélttel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Zöldborsó besamell szószban szélesmetélttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldborsóhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1176 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldborsóhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 4704 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldborsóhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 221 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1410.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2824 micro
Összesen 1176 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5642.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    510 mg
  • Kálcium
    1368 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    585 mg
  • Foszfor
    2326 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    689.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2097 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    2054 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11294 micro
Összesen 4704 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A zöldborsóhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A zöldborsóhoz

  1. Olajon a finomra vágott fokhagymát megpároljuk, majd beeöntjük a zöldborsót, az ételízesítőt, a borsot, és vízzel felöntjük, hogy ellepje.
  2. Kis lángon főzzük kb. 15-20 percig.
  3. Ezalatt elkészítjük a besamellt: a liszttel csomómentesre keverjük a tejet, pici só és bors kerül bele, kevés frissen őrölt szerecsendió is.
  4. Ha kész a borsó, ízre is, akkor kis lángon beleöntjük a mártást, és szép lassan felforraljuk. Ha megvan, belekverjük a lereszelt sajtot, és kész.
  5. Sós, olajos, forró vízben kifőzzük a szélesmetéltet, és leszűrés után azonnal tálalható.
  6. Tálaláskor frissen őrölt borssal és reszelt füstölt sajttal díszíthetjük, esetleg petrezselyemzölddel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7316
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 22.

Ajánló

Aki gondolja, főzhet bele csirkemellet is, de az most nem találtatott fontosnak. Egy jó nagy pohár ásványvíz. jól esik mellé. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsó besamell szószban szélesmetélttel
Éva-Anyóca 350 recept

Gyors pénteki ebédet szerettem volna készíteni, tészta régen volt, viszont zöldborsó is szavazatot kapott. Ezért a kettőt így hoztam össze. Gyorsan kész volt, és el is fogyott.:-). Ráadásul, nem csak nekünk tett jót a fokhagyma, mert az ízét szeretjük, a fiamnak is, ugyanis mostanság magas a vérnyomása, és valahogy be kell olyat csempészni az ételbe, ami fokhagymás, nem szeretném, ha máshoz kéne folyamodni, ezért a fokhagymás ötlet, most nagyon bevált. Most fokhagymát-fokhagymával eszik. Mert muszáj!:-) Ennyi a történetem.

Hozzávalók

A zöldborsóhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...