r
Nosalty Logó

Zöldbableves Odzsi konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Odzsi
Zöldbableves Odzsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1221 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 14 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1102 micro
  • β-karotin
    3281 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    412 micro
  • Lut-zea
    1299 micro
Összesen 123 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3572.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    7165 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3210 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1477 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    797 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11016 micro
  • β-karotin
    32815 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    4120 micro
  • Lut-zea
    12993 micro
Összesen 1221 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 96% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 14 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbab két végét levágjuk, alaposan megmossuk, majd kb 2-3 cm hosszúságúra felaprítjuk. A többi zöldséget hámozás után karikára szabdaljuk, a zellerből kis szeleteket vágunk. A paprikát és paradicsomot ketté hasítjuk, a fokhagymát zúzzuk, a hagyma egészben marad, a petrezselymet apróra szabdaljuk, de egészben is hagyhatjuk.
  2. Rántást pirítunk, tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és gyorsan hideg vízzel simára keverjük.
  3. Mehet bele az összes fűszer, hagyma, fokhagyma is.
  4. Kb. 4 liter meleg vízzel öntsük fel, és ha forr, helyezzük bele az összes zöldséget. Sósságot kóstoljunk. Ne főzzük túl a babot, legyen kissé roppanós.
  5. A végén a petrezselymet is dobjuk bele.
  • Elkészítettem: 48 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10191
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi könnyű, nyári leves. Addig kell készíteni, míg nem szálkás a bab.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...