r
Nosalty Logó

Zöldbableves gazdagon Juhász István konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Juhász István
Zöldbableves gazdagon Juhász István konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2385 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2574 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    2181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    725 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    170.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15443.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1135 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    13088 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    971 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    4352 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5905 micro
Összesen 2385 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A friss zöldbabot/vajbabot megtisztítjuk, megmossuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk rézsútosan. A vöröshagymát, fokhagymát szintén tisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk, illetve ha nincs csontlevünk, akkor a többi zöldséget is.
  2. Az olaj egy részén megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, vajbabot (a zöldségeket is), sózzuk, fűszerezzük, és a csontlével puhára pároljuk (kb. 20-25 perc).
  3. Míg a leves fő, felkarikázzuk a szalámit, a virslit, és kanálnyi zsiradékon megpirítjuk.
  4. Ha a zöldségek megpuhultak, akkor a maradék olajból és a lisztből rántást készítünk, és a levesből néhány kanálnyi főzőlével hígítjuk, majd kevergetés közben a levesbe öntjük, felforraljuk.
  5. A tejfölt kikeverjük pici forró levessel, ezt is kevergetés közben a leveshez adjuk, majd beletesszük a virsli- és szalámikarikákat, és az egészet felforraljuk. A tűzről lehúzzuk, és ízlés szerint ecetezzük.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2746
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 23.

Ajánló

Házi csipetkével nagyon ízletes és kiadós, vagy a story-ban említett tejfölös galuskával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbableves gazdagon Juhász István konyhájából
Juhász István 36 recept

Viszonylag gyorsan elkészíthető, és mivel a klasszikus levest gazdagítottam csípős szalámi- és virslikarikákkal, így igazán laktató is. Tovább gazdagíthatjuk, ha tejfölös galuskával tálaljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...