Zöldbableves gazdagon Juhász István konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Juhász István
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
100g zöldbab27 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
29 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
17g paprikás szalámi82 kcal
-
90 kcal
-
500g csontlé35 kcal
Összesen
396
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
600g zöldbab164 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g paprikás szalámi493 kcal
-
200g frankfurti virsli538 kcal
-
3000g csontlé210 kcal
Összesen
2385
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
13.6g zöldbab4 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.8g tejföl13 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
2.3g paprikás szalámi11 kcal
-
4.5g frankfurti virsli12 kcal
-
68g csontlé5 kcal
Összesen
53
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2574 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 2181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 157.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 725 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 984 micro
Összesen
396
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 73.5 g
Zsír
-
Összesen 170.4 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 309 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15443.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 1135 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 876 mg
-
Nátrium 13088 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 947.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 904 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 971 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 293 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 521 micro
-
α-karotin 364 micro
-
β-karotin 4352 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5905 micro
Összesen
2385
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg zöldbab
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
himalája só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 dl tejföl
-
2 púpozott ek finomliszt
-
1 csokor petrezselyem
-
10 dkg paprikás szalámi
-
3 l csontlé (ha nincs csontlé, akkor használjunk vizet, és együtt főzzük a babot 1-1 szál sárgarépával és fehérrépával + 1 kis zellerrel)
Elkészítés
- A friss zöldbabot/vajbabot megtisztítjuk, megmossuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk rézsútosan. A vöröshagymát, fokhagymát szintén tisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk, illetve ha nincs csontlevünk, akkor a többi zöldséget is.
- Az olaj egy részén megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, vajbabot (a zöldségeket is), sózzuk, fűszerezzük, és a csontlével puhára pároljuk (kb. 20-25 perc).
- Míg a leves fő, felkarikázzuk a szalámit, a virslit, és kanálnyi zsiradékon megpirítjuk.
- Ha a zöldségek megpuhultak, akkor a maradék olajból és a lisztből rántást készítünk, és a levesből néhány kanálnyi főzőlével hígítjuk, majd kevergetés közben a levesbe öntjük, felforraljuk.
- A tejfölt kikeverjük pici forró levessel, ezt is kevergetés közben a leveshez adjuk, majd beletesszük a virsli- és szalámikarikákat, és az egészet felforraljuk. A tűzről lehúzzuk, és ízlés szerint ecetezzük.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 2778
- Feltöltés dátuma: 2020. június 23.
Ajánló
Házi csipetkével nagyon ízletes és kiadós, vagy a story-ban említett tejfölös galuskával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Juhász István
36 recept
Viszonylag gyorsan elkészíthető, és mivel a klasszikus levest gazdagítottam csípős szalámi- és virslikarikákkal, így igazán laktató is. Tovább gazdagíthatjuk, ha tejfölös galuskával tálaljuk.