Zöld leves sajtgombóccal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Leves
-
11g petrezselyem4 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
69g újhagyma13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
18 kcal
-
250g víz0 kcal
Sajtgombóc
-
13g sajt44 kcal
-
12g búzadara43 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
326
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Leves
-
45g petrezselyem16 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
71 kcal
-
1000g víz0 kcal
Sajtgombóc
-
50g sajt176 kcal
-
48g búzadara173 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
1301
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Leves
-
2.3g petrezselyem1 kcal
-
9.2g kapor4 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
14.1g újhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1g leveskocka3 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
10.2g főzőtejszín13 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
51.1g víz0 kcal
Sajtgombóc
-
2.6g sajt9 kcal
-
2.5g búzadara9 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
-
1g tejföl2 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.2g só0 kcal
Összesen
67
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1889 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 298 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 1320 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 397.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 272 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 844 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1158 micro
Összesen
326
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 44.8 g
Zsír
-
Összesen 85.9 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 388 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7555.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 1192 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 784 mg
-
Nátrium 5280 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1590.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1626 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 246 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 1088 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 525 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 649 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3375 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4634 micro
Összesen
1301
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
Leves
-
1 csokor petrezselyem
-
1 csokor kapor
-
1 db zellerlevél
-
3 db újhagyma
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
2 db leveskocka
-
200 ml főzőtejszín
-
30 g vaj
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 l víz
Sajtgombóc
-
50 g sajt
-
4 evőkanál búzadara
-
1 ek finomliszt
-
1 db tojás
-
1 ek tejföl
-
1 csipet majoranna
-
1 csipet fehér bors
-
1 csipet szerecsendió
-
1 kk só
Elkészítés
Leves
- A petrezselyemzöldet, a kaprot, és a zellerlevelet alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel úgy, hogy a zöld szárrészből is vágjunk hozzá.
- Egy edényben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk üvegesre.
- Ezután keverjük hozzá az apróra vágott zöldfűszereket, majd pár pillanat után szórjuk meg a liszttel, pirítsuk szintén pár pillanatig, majd öntsük fel a vízzel.
- Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a leveskockát, főzzük kb. 20 percig, majd adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk fel.
Sajtgombóc
- Egy tányérba üssük fel a tojást, adjuk hozzá a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majorannával és a szerecsendióval, majd keverjük simára.
- Ezután adjuk hozzá a búzadarát és a lisztet, a reszelt sajtot, majd keverjük alaposan össze, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
- Ezután a masszából nedves kézzel formázzunk diónyi gombócokat, majd tegyük a forrásban lévő levesbe, és kisebb lángon addig főzzük, míg a gombócok puhára főlnek.
- Tálaláskor merjük a levest a gombóccal együtt tányérba, majd úgy kínáljuk.
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4616
- Feltöltés dátuma: 2021. május 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
379 recept