r
Nosalty Logó

Zoboomafoo gyümölcsjoghurtos-tejszínes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Zoboomafoo gyümölcsjoghurtos-tejszínes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 3936 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 184 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    179 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2126.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    1029 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.5 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    435 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    873 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    200 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1550 micro
Összesen 3936 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütés előtt 1 órával kitesszük az asztalra a hozzávalókat. Előkészítjük a 26-s tortaformát, az alját vékonyan kikenjük és vékonyan kilisztezzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Szokásos módon sütünk egy piskótát. Biztosan mindenkinek van egy bevált receptje amire esküszik, azért leírom az én verziómat. A tojásokat megmosva szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A fehérjét egy nagyobb keverőtálba tesszük, a sárgáját félrerakjuk.
  3. A tojásfehérjét robotgéppel elkezdjük felverni, közben beletesszük a sót, citromlét és a cukrokat. Addig verjük, amíg a cukor serceg, de ne legyen kőkemény. A tojássárgákat egyenként belekeverjük és még kicsit járatjuk a gépet. Így már egy viszonylag jó masszánk lesz.
  4. A lisztet és a sütőport összekeverjük (a sütőpor nem kötelező, ha valaki nem szokta a piskótánál használni) és a masszához szitáljuk. Fakanállal óvatosan elkeverjük. A bátrabbak nagyon alacsony fordulaton keverhetik egy kicsit a géppel, hogy a liszt jól elkeveredjen, de utána váltsunk fakanálra.
  5. Ha már jónak néz ki a massza, beöntjük a tortaformába és a szokásos módon megsütjük. 180 fokon elkezdve. 10 percig ki sem nyitjuk a sütőajtót, majd a hőt visszavesszük 150-160 fokra, még kb. 20 percig sütjük. Mindenkinek más a sütője, ezért figyelni kell. Ha a látvány és az illat megfelelőnek tűnik, tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Ha már jó, lekapcsoljuk a sütőt, de még kicsit bent hagyjuk nyitott ajtó mellett. A formában hagyjuk kihűlni, majd vékony késsel körbevágjuk a formát és rácsra tesszük a piskótát. Ha teljesen kihűlt, félbevágjuk, de úgy, hogy az egyik lap vékonyabb legyen.

Krém

  1. A joghurtot egy nagyobb keverőtálba tesszük és belekeverjük a cukrokat, citromhéjat és a levét. Jól elkeverjük, és beletesszük a zselatinfixet. Nagyon alapjáraton robotgéppel is lehet.
  2. A tejszínt keményre verjük (lehet beletenni 1 csomag habfixálót, de nem kötelező). A felvert tejszínt hozzákeverjük a joghurtos krémhez, de ezt már csak fakanállal. Ha már jó az állaga, az apróra vágott gyümölcsöt is belekeverni.
  3. Az elmosott tortaformát általában nem kell kibélelni semmivel, de az én tapasztalatom szerint, ha fém a forma, átveszi az ízét a krém. Ezért én folpackkal az alját és az oldalát kibélelem a formának, amit aztán könnyen le lehet venni. Ha egy bizonyos tortatálra lesz téve, akkor az alja nem is szükséges, csak a karimát tesszük rá. Így nem kell sokat mozgatni.

Díszítés

  1. Az előkészített formának az aljára a kicsit vastagabb piskótát tesszük és a joghurtos krémet rákenjük, majd szépen elegyengetjük. Rátesszük a vékonyabb piskótát. Ebben a receptben azért van a krémen is piskóta, mert az ostyás díszítés ezt megkívánja.(szerintem) Ha nem kerül rá ostya, nem szükséges a tetejére piskóta. Kicsit lenyomkodjuk, és betesszük a hűtőbe pár órára.
  2. Hűtőből kivéve az ostya alá nagyon vékonyan kenni kell kis cukros margarint v. vajat, amit jól kidolgozunk. Ha van az ostya alá speciális hideg zselénk, akkor csak azt kell a piskótára kenni. Az előkészített ostyát szépen rátesszük és simára simogatjuk, de óvatosan kell bánni vele.
  3. A tejszínt felverjük habnak (lehet tenni belel 1 habfixálót és kevés vaníliás cukrot, de nem kötelező). A tejszínnel úgy dekoráljuk, ahogy akarjuk, de az ostya szélére kerüljön, mert az fogja az ostyánál megakadályozni, hogy felkunkorodjon.
  4. Mivel ez a "majomféle " fehér sörényű, a tortakarika levétele után tudjuk a díszítést befejezni, mert a tejszínnel az oldalára is sörényfélét alkotunk. Ebben az esetben lehet, hogy több tejszínre lesz szükségünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1205
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 02.

Ajánló

Maga a torta nyári melegben nagyon üdítő, de a hűvösebb időkben is fogyasztható. Bármilyen gyümölccsel jó, ízben hasonló joghurttal készítendő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Unokám születésnapjára Zoboomafoo tortát kért, mert ez volt a kedvence. Kiválasztottam egy fotót a neten, és egy cukrász kinyomtatta ehető ostyára. Ez lett a torta díszítése. Nagyon örült neki. A fotózásnál még rajta volt a tortakarika, mert messzire szállítottuk, így biztonságos volt. Sajnos a karika levétele után elfelejtettem fotózni. Bármilyen díszítést lehet alkalmazni. Eredetileg tejszínhab és gyümölcs darabok vannak a tetején.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...