r
Nosalty Logó

Zing Street Burger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Food Truck Show Hungary
Zing Street Burger
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 25% Zsír

burger

házi majonéz

Összesen 1254 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 25% Zsír

burger

házi majonéz

Összesen 5013 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 25% Zsír

burger

házi majonéz

Összesen 280 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    101 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2097.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1254 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    197.1 g

Zsír

  • Összesen
    403.8 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8390.5 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1330 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    2149 mg
  • Nátrium
    4311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    739 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 5013 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    202 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

burger

házi majonéz

Elkészítés

burger

  1. A házi majonéz elkészítéséhez a tojássárgáját a botmixer keverőpoharába tesszük, hozzáadjuk az ecetet, a sót, a mustárport és a chiliszószt, majd közepes fokozaton keverve hozzáadjuk az olajat is, először vékony sugárban, majd egyre bátrabban. Kb. 2 perc alatt remek házi majonézt kapunk.
  2. A legnagyobb serpenyőben, amink van, felforrósítjuk az olajat. Amikor füstölni kezd, hozzáadjuk a felszelt hagymát, majd addig rázogatjuk, keverjük, amíg kívül szép barna, belül meg roppanós, karamellizált hagymát kapunk. Ne várjunk csodát, ez eltarthat húsz percig is a serpenyő méretétől és a hagyma nedvességétől függően. A hagyma csak akkor karamellizálódik, ha a víz már elpárolgott belőle.
  3. A megformázott hamburgerhúst felhasználás előtt 20 perccel kivesszük a hűtőből, hogy ne hűtőhidegen kezdjük el sütni, így nagyobb eséllyel kapunk egyenletesen hőkezelt húst, és nem csak a széleit fogja megkapni a grill úgy, hogy a közepe nyers marad. Helyezzük grillrácsra vagy serpenyőbe a húst, és a sütés során csak egyszer fordítsuk meg. Ha jól felmelegítettük a grillt, akkor 3-3 perc sütés oldalanként kb. közepesen átsült húst eredményez. Persze sok múlik a hús minőségén is. Az alapszabály az, hogy minél jobb minőségű hússal dolgozunk, annál hamarabb átsül, mert a zsírszövetek felolvadnak a húsban. és jobban szállítják a hőt, a jó minőségű húsban pedig sűrűbbek a zsírszövetek. A sütési időket tekintve 3-3 perc medium, 4-4 perc medium well, 2-2 perc medium rare húst eredményez.
  4. Amikor megfordítjuk a húst, sózzuk és frissen őrölt borssal borsozzuk meg bátran. Tegyük rá egyből a sajtot, hogy a sajt a hús hőjétől ráolvadjon, majd a második 3 perc elmúltával tegyük meleg tányérra vagy nyitott, alacsony hőfokú sütőbe alufóliával lefedve pihenni kb. 3-5 percig.
  5. Amíg a hús pihen, vágjuk félbe, óvatosan vajazzuk meg és serpenyőben pirítsuk meg a zsemléket. (Pirítóssütőben is megpiríthatjuk, de sokkal jobb a serpenyőben pirított zsemle, mert a felülete sima lesz, és ezáltal kevésbé szívja fel a szószokat.)
  6. A zsemlét kenjük meg a házi chilis majonézzel, erre kerüljön a karamellizált hagyma és a húspogácsa a ráolvadt sajttal. A zsemle koronájára pedig egy karika ketchup és fűszeres mustár kíséretében felvágott csemegeuborkát tegyünk (a ketchuppal és a mustárral bánjunk óvatosan, mert egy kevés feldobja, a túl sok tönkreteszi a burgert.)
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 23276
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zing Street Burger
Food Truck Show Hungary 10 recept

Ha jóféle burgert ennél, keresd a Zing Burger food truck-ot!

Hozzávalók

burger

házi majonéz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...