Zing Street Burger
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Food Truck Show Hungary
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 25% Zsír
burger
-
150g hamburgerhús348 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g cheddar sajt101 kcal
-
8g ketchup8 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
4g vaj25 kcal
házi majonéz
-
5g tojássárgája16 kcal
-
1g fehérborecet0 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
8g chiliszósz2 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
1254
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 25% Zsír
burger
-
600g hamburgerhús1392 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g cheddar sajt403 kcal
-
30g ketchup30 kcal
-
8g mustár5 kcal
-
160g csemegeuborka38 kcal
-
216g zsemle590 kcal
-
14g vaj100 kcal
házi majonéz
-
20g tojássárgája64 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
4g só0 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
30g chiliszósz6 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
5013
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 25% Zsír
burger
-
33.5g hamburgerhús78 kcal
-
19g vöröshagyma7 kcal
-
4.7g napraforgó olaj42 kcal
-
5.6g cheddar sajt22 kcal
-
1.7g ketchup2 kcal
-
0.4g mustár0 kcal
-
8.9g csemegeuborka2 kcal
-
12.1g zsemle33 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
házi majonéz
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
0.3g fehérborecet0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
-
1.7g chiliszósz0 kcal
-
9.5g napraforgó olaj84 kcal
Összesen
280
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 49.3 g
Zsír
-
Összesen 101 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2097.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 333 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 537 mg
-
Nátrium 1078 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 209.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 905 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
1254
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 197.1 g
Zsír
-
Összesen 403.8 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 176 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 100 g
-
Koleszterin 850 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8390.5 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 1330 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 2149 mg
-
Nátrium 4311 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 837.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 543 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 109 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 739 mg
-
Retinol - A vitamin: 516 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 309 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 3619 micro
-
Lut-zea 543 micro
Összesen
5013
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 468.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 202 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
burger
-
60 dkg hamburgerhús
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
4 db csemegeuborka
-
4 db zsemle
házi majonéz
-
1 db tojássárgája
-
1 ek fehérborecet
-
1 kávéskanál só
-
2 ek chiliszósz
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
burger
- A házi majonéz elkészítéséhez a tojássárgáját a botmixer keverőpoharába tesszük, hozzáadjuk az ecetet, a sót, a mustárport és a chiliszószt, majd közepes fokozaton keverve hozzáadjuk az olajat is, először vékony sugárban, majd egyre bátrabban. Kb. 2 perc alatt remek házi majonézt kapunk.
- A legnagyobb serpenyőben, amink van, felforrósítjuk az olajat. Amikor füstölni kezd, hozzáadjuk a felszelt hagymát, majd addig rázogatjuk, keverjük, amíg kívül szép barna, belül meg roppanós, karamellizált hagymát kapunk. Ne várjunk csodát, ez eltarthat húsz percig is a serpenyő méretétől és a hagyma nedvességétől függően. A hagyma csak akkor karamellizálódik, ha a víz már elpárolgott belőle.
- A megformázott hamburgerhúst felhasználás előtt 20 perccel kivesszük a hűtőből, hogy ne hűtőhidegen kezdjük el sütni, így nagyobb eséllyel kapunk egyenletesen hőkezelt húst, és nem csak a széleit fogja megkapni a grill úgy, hogy a közepe nyers marad. Helyezzük grillrácsra vagy serpenyőbe a húst, és a sütés során csak egyszer fordítsuk meg. Ha jól felmelegítettük a grillt, akkor 3-3 perc sütés oldalanként kb. közepesen átsült húst eredményez. Persze sok múlik a hús minőségén is. Az alapszabály az, hogy minél jobb minőségű hússal dolgozunk, annál hamarabb átsül, mert a zsírszövetek felolvadnak a húsban. és jobban szállítják a hőt, a jó minőségű húsban pedig sűrűbbek a zsírszövetek. A sütési időket tekintve 3-3 perc medium, 4-4 perc medium well, 2-2 perc medium rare húst eredményez.
- Amikor megfordítjuk a húst, sózzuk és frissen őrölt borssal borsozzuk meg bátran. Tegyük rá egyből a sajtot, hogy a sajt a hús hőjétől ráolvadjon, majd a második 3 perc elmúltával tegyük meleg tányérra vagy nyitott, alacsony hőfokú sütőbe alufóliával lefedve pihenni kb. 3-5 percig.
- Amíg a hús pihen, vágjuk félbe, óvatosan vajazzuk meg és serpenyőben pirítsuk meg a zsemléket. (Pirítóssütőben is megpiríthatjuk, de sokkal jobb a serpenyőben pirított zsemle, mert a felülete sima lesz, és ezáltal kevésbé szívja fel a szószokat.)
- A zsemlét kenjük meg a házi chilis majonézzel, erre kerüljön a karamellizált hagyma és a húspogácsa a ráolvadt sajttal. A zsemle koronájára pedig egy karika ketchup és fűszeres mustár kíséretében felvágott csemegeuborkát tegyünk (a ketchuppal és a mustárral bánjunk óvatosan, mert egy kevés feldobja, a túl sok tönkreteszi a burgert.)
- Sütés ideje: 6 perc
- Receptkönyvben: 187
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 23255
- Feltöltés dátuma: 2018. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Food Truck Show Hungary
10 recept
Ha jóféle burgert ennél, keresd a Zing Burger food truck-ot!