Hamburgerhús
Leírás
A hamburger az amerikai barbecue egyik alapeleme, a grillezett húspogácsát darált marhahúsból készítik különféle fűszerekkel. Az ételt német telepesek terjesztették el Észak-Amerikában, elnevezése származására utal. Mára világszerte elterjedt a fogyasztása a gyorsétteremláncok terjedésének és népszerűségének köszönhetően. Az eredeti hamburgerhús darált marhahúsból és marhafaggyúból készül 3:1 arányban keverve. Készíthető – és készítik is – bármilyen más hússal és zsiradékkal is.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben, mélyhűtőben.
100g Hamburgerhús
fehérjetartalom
24.62 g
zsírtartalom
84011.803 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
60.61 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
211 mg
Nátrium
79 mg
Magnézium
22 mg
Kalcium
20 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.367 g
Kolin
81.1 mg
Niacin - B3 vitamin
5.778 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.728 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
24.62 g
Zsír
telített zsírsav
5.331 g
egyszeresen telített zsírsav
6.034 g
többszörösen telített zsírsav
0.438 g
koleszterin
84 g
ásványi anyagok
Kalcium
20 mg
Vas
2.68 mg
Magnézium
22 mg
Foszfor
211 mg
Nátrium
79 mg
Cink
6.2 mg
Réz
0.081 mg
Mangán
0.012 mg
Szelén
20.3 µg
szénhidrát
víz
60.61 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.043 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.177 mg
Niacin - B3 vitamin
5.778 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.728 mg
Folát
8 µg
Kolin
81.1 mg
Retinol
3 µg
E vitamin
0.13 mg
D vitamin
2 µg
K vitamin
1.5 µg
B12 vitamin
2.79 µg
A vitamin
3 µg
B6 vitamin
0.367 g