r
Nosalty Logó

Tortilla 4. -ahogy én szeretem

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tortilla 4. -ahogy én szeretem
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez ízlés szerint

504
Kalória
23.4g
Fehérje
53.9g
Szénhidrátok
20.4g
Zsír
98.8g
Víz
51.7g
Koleszterin
2.6g
Rost
4.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 504 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 4019 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 193 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    98.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 504 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    187.4 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11181.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1773 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1717 mg
  • Nátrium
    7169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    790.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    230 micro
  • β-karotin
    1200 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 4019 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    245 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe beleszórjuk a sót, az élesztőt. Beleöntjük a tejet (apránként), az olajat, és összegyúrjuk simára! (Előfordulhat, hogy picivel több tej kell hozzá.)
  2. 8 db cipót csinálunk belőle, amiket szintén kissé még összegyúrunk. Tálba rakjuk, és konyharuhával vagy folpackkal letakarjuk. Állni hagyjuk kb. 2 órát a hűtőben. (Sütés előtt egy kicsivel már vegyük ki a hűtőből, hogy nyújtható legyen.)
  3. Műanyagtálcára vagy a konyhaasztalra kicsi olajat öntünk, és a gombócot kézzel kinyújtjuk. (Nagyon gyorsan és könnyen elérhető a kívánt méret, a lényeg, hogy a szélein se legyen vastag. Ha véletlenül kissé erősebben nyúlunk hozzá, kilukadhat. Ekkor csak csippentsük, "ragasszuk" össze az ujjunkkal. Ha sütés közben még az elején lyukad ki, szintén csak csippentsük össze.)
  4. Ha van valakinek HotPan-je abban, ha nincs, akkor egy nagyobb serpenyőben süssük (én is így szoktam). Akkorára nyújtsuk a tortillát, amekkora a serpenyőnk.
  5. A serpenyőt felforrósítjuk, az első sütésnél tehetünk bele kevés olajat. Nagylángon sütjük, pár pillanat alatt megbarnul az alja. Ekkor megfordítjuk (a lángot lejjebb vesszük, vagy teljesen félrehúzzuk a gázról, nehogy megégjen, míg a feltéteket rátesszük -rutin kérdése), és a már sült felét megkenjük sós tejföllel. Az egyik felére rátesszük a tetszés szerinti feltéteket. (Én pl. hamburgerhúst -ha lehet kapni, Marthon-t-, sonkaszeleteket, kolbászt, lilahagymát, paradicsomot és reszelt sajtot szoktam rátenni.)
  6. A tészta másik felét ráhajtjuk (kézzel), egy sütőlapát segítségével óvatosan összenyomkodjuk. Pár pillanat múlva, ha már barnul az alja, megfordítjuk. Ha az is szépen világosbarna már, kész is van a tortilla.
  7. Annyit sütünk így meg egyesével, amennyit a család vagy a társaság megkíván. A fel nem használt tészta letakarva a hűtőbe téve másnapig eláll.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Nálunk a Tortillásnál így készítik, nagyon szeretjük.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!