r
Nosalty Logó

Zellerkrémleves rukkolás sajtos pirítóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Panka80
Zellerkrémleves rukkolás sajtos pirítóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves elkészítése

Pirítós elkészítése

Tálalás

Összesen 408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves elkészítése

Pirítós elkészítése

Tálalás

Összesen 1633 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves elkészítése

Pirítós elkészítése

Tálalás

Összesen 109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1783.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7133.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1393 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1234 mg
  • Nátrium
    4131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    698 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1924 micro
Összesen 1633 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Leves elkészítése

Pirítós elkészítése

Tálalás

Elkészítés

Leves elkészítése

  1. A hagymát apróra vágjuk, és kevés vajon finoman megpirítjuk. Amikor már majdnem jó, hozzátesszük a fokhagymát, és azt is megpirítjuk.
  2. A zellert és a krumplit felaprítjuk, és beletesszük a fűszerekkel együtt.
  3. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, meg egy pici. Megfőzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Aki szereti, egy kevés tejföllel is feldobhatja.
  4. Reszelt sajttal és pirított napraforgóval tálaljuk.

Pirítós elkészítése

  1. A szeleteket megpirítjuk, majd megkenjük vajjal.
  2. Ráreszeljük a sajtot, és megpakoljuk a rukkolával.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2126
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zellerkrémleves rukkolás sajtos pirítóssal
Panka80 37 recept

Újdonságot akartam, legalábbis számomra. Aztán isteni lett, és én még nem kóstoltam soha zellerkrémlevest. De most már szeretem.

Hozzávalók

Leves elkészítése

Pirítós elkészítése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...