r
Nosalty Logó

Zelleres-murkos-diós muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zelleres-murkos-diós muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

Összesen 346 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

Összesen 2760 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 346 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2389 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.5 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    2223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 2760 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kenyérsütőgéppel dagasztjuk (legyen kihasználva, ha már van). Pár percnyi kavarás után belenézünk a gépbe, ha elegendő-e a folyadék. Ha még maradt liszt „szárazon“, utánatöltünk egy kis vizet. A kenyértésztánál kissé lágyabb állagú masszát kell kapnunk.
  2. Ha a tésztát kétszer átdagasztotta a gép, lezárjuk.
  3. Fél órai pihentetés után kanálnyi darabokat szaggatunk ki, és kiolajozott muffin formába helyezzük. Kiolajozzuk a muffin sütőt. Mivel csak egy muffin sütőm van és spórolni akartam az energiával, a maradék tésztát két kisebb lábasban sütöttem meg (a képen látható a méretbeli eltérés). További fél órát kelesztjük a kis pogácsákat.
  4. Ezalatt bekapcsoljuk a sütőt (én 180 fokon sütöttem). Megsütjük a muffinokat.
  5. A fenti hozzávalókból körülbelül 25-28 közepes nagyságú muffin süthető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 895
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 17.

Ajánló

Rost-, olajos magvak és szénhidráttartalma miatt a sütemény kiváló reggeli. Egy pohár gyümölcslé vagy gyümölcssaláta kíséretében teljes értékű reggelit nyerünk. Aki kevésbé elkötelezett híve az egészséges étrendnek, kiválthatja a gyümölcsöt (szója)tejjel vagy kávéval.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a süti úgy született, hogy murok-zellerlevet készítettünk reggelire. Ilyenkor mindig arra gondolok, de kár a sok rostért, amit kidobunk (komposztba teheti, akinek kertje van). Egyszer már sütöttem finom kekszet belőle, de azóta elfelejtettem az adagokat, a múltkor meg stanglit lazító adalékok nélkül, hát elég kemény lett (de jóízű!). Ma a 2 nagy kanálnyi rostanyagot leszámítva, a többi a kukában landolt. De a megmentett murok és zeller meghálálta jótettemet, és többi társukkal együtt igazán ízletes sütivé nőtték ki magukat. Ahol az adagban murok (sárgarépa) és zeller szerepel, a centrifugázásból visszamaradt, kicsavart rostos anyagra vonatkozik. Ez a pogácsa igazán azért jó, mert tápláló. Aki desszertet kíván, annak más recept után kell néznie.

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...