r
Nosalty Logó

Zabpelyhes torta vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Zabpelyhes torta vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A forma kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A forma kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 5461 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A forma kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 255 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    327.8 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3691 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1315 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.3 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1331 micro
Összesen 5461 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A forma kikenéséhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A forró vízben elkeverjük a zabpelyhet, ésállni hagyjuk 10 percig, közben előmelegítjük a sütőt.
  2. A lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a reszelt almát összekeverjük egy tálban.
  3. Ha letelt a 10 perc, a zabpehellyel elkeverjük a cukrot, a vajat, majd a tojást is. Ezt a zabpelyhes masszát hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
  4. A tésztánkat beleöntjük a zsírozott-lisztezett formánkba, és megsütjük. (tűpróba)
  5. Ha megsült a tésztánk, 15 percig a formában hagyjuk, majd utána óvatosan, de határozottan rácsra borítva hűtjük ki teljesen.
  6. A pudingot az előírás szerint készítjük, de annyi különbséggel, hogy a tejbe elkeverünk 2 tojást is, és így főzzük a pudingot.
  7. Kihűtjük a pudingot, és közben a vajat/margarint a cukorral/édesítővel habosra keverjük.
  8. Ha kihűlt a puding, apránként hozzákeverjük robotgéppel a habos margarinhoz, majd ízesíthetjük még aromával.
  9. A tésztánkat félbevágjuk, és a krém felével megtöltjük.
  10. A maradék krémet bevonásra, és díszítésre használjuk. Tetszés szerint kidíszítjük a tortánkat.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9091
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zabpelyhes torta vaníliakrémmel
Skorpió 49 recept

Szülinapra készült a torta. Régóta kerestem zabpelyhes torta receptet, majd miután megtaláltam, rögtön átalakítottam az aktuális igények szerint. Az eredeti receptben rengeteg cukor van, de így csökkentett mennyiségben nagyon finom. Ha leves az alma, akkor nyomkodjuk ki. Ez a tészta tömöttebb a sima piskóta tésztánál, és nem is olyan vastag, azonban laktatóbb, és nem érezni ki a zabpelyhet.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A forma kikenéséhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...