Zabpelyhes torta vaníliakrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Skorpió
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
13g zabpehely47 kcal
-
29g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
17g alma8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A krémhez
-
14 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
33g tej19 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A forma kikenéséhez
-
1g disznózsír6 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A díszítéshez
-
8g marcipán39 kcal
-
1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
459
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
150g zabpehely569 kcal
-
350g víz0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
0 kcal
-
200g alma94 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
400g tej224 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A forma kikenéséhez
-
8g disznózsír68 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A díszítéshez
-
100g marcipán462 kcal
-
13 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
5461
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
7g zabpehely27 kcal
-
16.3g víz0 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
5.6g vaj40 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
8.4g finomliszt31 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
9.3g alma4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A krémhez
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
18.7g tej10 kcal
-
9.3g vaj67 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A forma kikenéséhez
-
0.4g disznózsír3 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
A díszítéshez
-
4.7g marcipán22 kcal
-
0.1g kókuszreszelék1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
255
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
459
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 86.6 g
Zsír
-
Összesen 327.8 g
-
Telített zsírsav 179 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1415 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3691 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 773 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 1315 mg
-
Nátrium 1102 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 541.3 g
-
Cukor 240 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 746.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2504 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 166 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 720 mg
-
Retinol - A vitamin: 2457 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 554 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1331 micro
Összesen
5461
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg zabpehely
-
12 dkg cukor
-
2 db tojás
-
18 dkg finomliszt
-
1 tk szódabikarbóna
A krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
2 db tojás
-
4 dl tej
-
2 csepp vaníliaaroma
A forma kikenéséhez
-
0.5 ek disznózsír
-
1 evőkanál finomliszt
A díszítéshez
-
2 g kókuszreszelék
Elkészítés
A tésztához
- A forró vízben elkeverjük a zabpelyhet, ésállni hagyjuk 10 percig, közben előmelegítjük a sütőt.
- A lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a reszelt almát összekeverjük egy tálban.
- Ha letelt a 10 perc, a zabpehellyel elkeverjük a cukrot, a vajat, majd a tojást is. Ezt a zabpelyhes masszát hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
- A tésztánkat beleöntjük a zsírozott-lisztezett formánkba, és megsütjük. (tűpróba)
- Ha megsült a tésztánk, 15 percig a formában hagyjuk, majd utána óvatosan, de határozottan rácsra borítva hűtjük ki teljesen.
- A pudingot az előírás szerint készítjük, de annyi különbséggel, hogy a tejbe elkeverünk 2 tojást is, és így főzzük a pudingot.
- Kihűtjük a pudingot, és közben a vajat/margarint a cukorral/édesítővel habosra keverjük.
- Ha kihűlt a puding, apránként hozzákeverjük robotgéppel a habos margarinhoz, majd ízesíthetjük még aromával.
- A tésztánkat félbevágjuk, és a krém felével megtöltjük.
- A maradék krémet bevonásra, és díszítésre használjuk. Tetszés szerint kidíszítjük a tortánkat.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9111
- Feltöltés dátuma: 2011. november 11.
Receptjellemzők
Skorpió
49 recept
Szülinapra készült a torta. Régóta kerestem zabpelyhes torta receptet, majd miután megtaláltam, rögtön átalakítottam az aktuális igények szerint. Az eredeti receptben rengeteg cukor van, de így csökkentett mennyiségben nagyon finom. Ha leves az alma, akkor nyomkodjuk ki. Ez a tészta tömöttebb a sima piskóta tésztánál, és nem is olyan vastag, azonban laktatóbb, és nem érezni ki a zabpelyhet.