r
Nosalty Logó

Zabpelyhes-áfonyás tönkölysüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Zabpelyhes-áfonyás tönkölysüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 335 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    144.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2756.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1382 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    662 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    255 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    1514 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1281 micro
Összesen 4164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 0,7 dl tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet és hozzáadjuk a zabpelyhet ázni, hogy megpuhuljon.
  2. A tészta összetevőit összegyúrjuk, hengert formálunk belőle, folpack-ba csomagolva 1/2 órára hűtőbe tesszük.
  3. A pihentetett tésztahengerből 0,5 cm-es szeleteket vágunk, a tetejére teszünk egy kávéskanálnyit a beáztatott zabpehelyből, közepére 1 áfonyát nyomunk.
  4. 170 C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12730
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zabpelyhes-áfonyás tönkölysüti
Évi néni 1830 recept

Angéla kolléganőm egy sütit dugott az orrom alá, hogy analizáljam, mert nagyon ízlik neki, a szomszédos pékségben vette. Ízlelgettem, és a legjobb tudásom szerint ezt hoztam ki belőle. Utólag végiggondolva a tojások fehérjéjét kihagynám, mert az enyém kicsit keményebb lett, mint a bolti, vagy valamivel kevesebb mézet tennék bele. Teszek egy újabb próbát. Családom ennek ellenére nekiesett, sőt minden elvem ellenére én is tekintélyes mennyiséget fogyasztottam el belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...