r
Nosalty Logó

Zabos energiakeksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Zabos energiakeksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 921 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 921 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    133.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2738.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    1624 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    570.3 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 3680 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőként száraz serpenyőben megpirítjuk a földimogyorót és a napraforgómagot. Ha kicsit kihűlt, mozsárban kissé összetörjük.
  2. Összekeverjük a száraz összetevőket (magvak, zabpehely, liszt, térfogatnövelők, áfonya).
  3. A puha vajat kikeverjük a cukorral, van. cukorral, mézzel és a tojással.
  4. Hozzáadjuk a száraz összetevőket, és alaposan összekeverjük. Bekapcsoljuk a sütőt 180 C-on légkeveréssel.
  5. Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, amit lapos tepsibe, egymástól távol helyezünk el. Nekem van szilikon lapom, én arra tettem a kekszeket. Érdemes kikenni kevés vajjal a sütőlapot, ha ez nincs.
  6. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Amikor elkészül, érdemes lapáttal óvatosan levenni, mert később esetleg odaragadhat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7609
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 17.

Ajánló

Akár reggelire is el tudom képzelni, de munkahelyen nagyon jó szolgálatot tehet, hiszen reggel nagy a kapkodás :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a kekszeket...különösen a zabos kekszet. Ezt most annyi minden jóval kevertem, hogy akár egy "energiaszelet" is lehetne...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...