XXL pasifogó szelet
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 32% Zsír
A gombás-sonkás rostélyoshoz
-
133g marha hátszín285 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
17g mangalica zsír150 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
33g csiperkegomba7 kcal
-
17g sonka23 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A pácoláshoz
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g mustármag0 kcal
A rántott sajthoz
-
50g trappista sajt176 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
42g zsemlemorzsa165 kcal
-
0g só0 kcal
A sütéshez
-
71g napraforgó olaj626 kcal
Összesen
1921
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 32% Zsír
A gombás-sonkás rostélyoshoz
-
800g marha hátszín1712 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g mangalica zsír902 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A pácoláshoz
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g mustármag0 kcal
A rántott sajthoz
-
300g trappista sajt1056 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
250g zsemlemorzsa988 kcal
-
0g só0 kcal
A sütéshez
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Összesen
11537
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 32% Zsír
A gombás-sonkás rostélyoshoz
-
26.1g marha hátszín56 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
3.3g mangalica zsír29 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
6.5g fehérbor5 kcal
-
6.5g csiperkegomba1 kcal
-
3.3g sonka5 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
A pácoláshoz
-
5.6g napraforgó olaj49 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
A rántott sajthoz
-
9.8g trappista sajt34 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
6.5g finomliszt24 kcal
-
8.2g zsemlemorzsa32 kcal
-
0g só0 kcal
A sütéshez
-
13.9g napraforgó olaj123 kcal
Összesen
376
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.6 g
Zsír
-
Összesen 154 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2091.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 460 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 616 mg
-
Nátrium 851 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 203.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
1921
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 333.7 g
Zsír
-
Összesen 924 g
-
Telített zsírsav 220 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 403 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 243 g
-
Koleszterin 1448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12547.1 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 432 mg
-
Kálcium 2763 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 466 mg
-
Foszfor 3694 mg
-
Nátrium 5108 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1219.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1104 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 250 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 258 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 587 micro
-
Kolin: 1163 mg
-
Retinol - A vitamin: 1094 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 601 micro
Összesen
11537
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 409.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
376
kcal
Hozzávalók
A gombás-sonkás rostélyoshoz
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg vöröshagyma
-
1 szál petrezselyem
-
só ízlés szerint
A pácoláshoz
-
2 dl napraforgó olaj
-
2 gerezd fokhagyma
A rántott sajthoz
-
2 db tojás
-
20 csapott ek finomliszt
-
25 dkg zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
A sütéshez
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A gombás-sonkás rostélyoshoz
- Gombás-sonkás rostélyos elkészítése:
- A marhahátszínből levágott rostélyos szeleteket előző nap étolajban elkevert mustármaggal és fokhagymával, törött fehérborssal készült pácban pácoljuk.
- A páclét egy nagyobb méretű nylonzacskóba öntjük, majd a hússzeleteket egyesével beletesszük. A zacskó száját összekötjük, és a zacskót mozgatva a páclében a húst mozgatjuk (nem rázzuk!). Amikor már minden hússzeletünket befedte a pác, egy nagyobb tálban egy éjszakára hűvös helyre -kb. 5 fok- helyezzük,
- Készítés előtt a rostélyos szeleteket lecsepegtetjük a páctól, majd szép szeleteket fólia alatt vágódeszkán kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés forró zsírban elősütjük.
- Ezután az elősütött szeleteket egy nagyobb lábasba rakjuk.
- A sütésből visszamaradt zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, kevés fehérborral elkevert vízzel felengedjük, sóval, törött borssal ízesítjük, felforraljuk, majd a húsra öntjük.
- Fedővel letakarva, takaréklángon pároljuk.
- Közben a sonkaszeleteket felkockázzuk.
- A megtisztított és jól megmosott gombát vékonyan felszeleteljük.
- A sonkakockákat és a felszeletelt gombát a már majdnem puha rostélyosokra szórjuk. Fedő alatt tovább pároljuk, addig, ameddig a hús, a gomba, a sonka megpuhulnak.
- Tálalásig melegen tartjuk.
- Rántott sajtok elkészítése:
- A sajtot 8 mm vastag szeletekre vágjuk.
- Lisztben forgatjuk, megnyomkodjuk, majd sózott, enyhén felvert tojásban megforgatjuk, végül zsemlemorzsában is megforgatjuk.
- A bepanírozott szeleteket újra tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. (Duplán panírozzuk.)
- A panírozás után a sajtot a hűtőbe tesszük egy 30 percre, így a sajt lehűl, és sütés közben nem folyik ki.
- Sütéskor forró étolajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük. (Nem szúrjuk meg a villával, mert a sajt kifolyik!)
- Papírszalvétára szedve leitatjuk a fölösleges zsiradékot.
- Tálalás:
- Tálaláskor a rántott sajtszeletekre helyezzük a gombás-sonkás rostélyost, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Vegyes körettel, párolt zöldséggel kínáljuk.
- Receptkönyvben: 318
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 62821
- Feltöltés dátuma: 2010. április 15.
Ajánló
Egy igazi férfias, finom étel, ami segít eljutni vagy legalábbis közel jutni a szeretett férfi szívéhez. -Mártika-
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mártika és Feri
107 recept
"A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út. " -tartja a közmondás. Ferenc szerint a nő szívéhez is. Szerinte "mostanában egyre több nő szereti, ha egy férfi jártas a főzésben." Jó étvágyat kívánunk hozzá!