r
Nosalty Logó

XXL pasifogó szelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
XXL pasifogó szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A gombás-sonkás rostélyoshoz

A pácoláshoz

A rántott sajthoz

A sütéshez

Összesen 1921 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A gombás-sonkás rostélyoshoz

A pácoláshoz

A rántott sajthoz

A sütéshez

Összesen 11537 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A gombás-sonkás rostélyoshoz

A pácoláshoz

A rántott sajthoz

A sütéshez

Összesen 376 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    154 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2091.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 1921 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    333.7 g

Zsír

  • Összesen
    924 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    403 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    243 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12547.1 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    432 mg
  • Kálcium
    2763 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    3694 mg
  • Nátrium
    5108 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1219.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    250 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    1163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1094 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 11537 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A gombás-sonkás rostélyoshoz

A pácoláshoz

A rántott sajthoz

A sütéshez

Elkészítés

A gombás-sonkás rostélyoshoz

  1. Gombás-sonkás rostélyos elkészítése:
  2. A marhahátszínből levágott rostélyos szeleteket előző nap étolajban elkevert mustármaggal és fokhagymával, törött fehérborssal készült pácban pácoljuk.
  3. A páclét egy nagyobb méretű nylonzacskóba öntjük, majd a hússzeleteket egyesével beletesszük. A zacskó száját összekötjük, és a zacskót mozgatva a páclében a húst mozgatjuk (nem rázzuk!). Amikor már minden hússzeletünket befedte a pác, egy nagyobb tálban egy éjszakára hűvös helyre -kb. 5 fok- helyezzük,
  4. Készítés előtt a rostélyos szeleteket lecsepegtetjük a páctól, majd szép szeleteket fólia alatt vágódeszkán kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés forró zsírban elősütjük.
  5. Ezután az elősütött szeleteket egy nagyobb lábasba rakjuk.
  6. A sütésből visszamaradt zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, kevés fehérborral elkevert vízzel felengedjük, sóval, törött borssal ízesítjük, felforraljuk, majd a húsra öntjük.
  7. Fedővel letakarva, takaréklángon pároljuk.
  8. Közben a sonkaszeleteket felkockázzuk.
  9. A megtisztított és jól megmosott gombát vékonyan felszeleteljük.
  10. A sonkakockákat és a felszeletelt gombát a már majdnem puha rostélyosokra szórjuk. Fedő alatt tovább pároljuk, addig, ameddig a hús, a gomba, a sonka megpuhulnak.
  11. Tálalásig melegen tartjuk.
  12. Rántott sajtok elkészítése:
  13. A sajtot 8 mm vastag szeletekre vágjuk.
  14. Lisztben forgatjuk, megnyomkodjuk, majd sózott, enyhén felvert tojásban megforgatjuk, végül zsemlemorzsában is megforgatjuk.
  15. A bepanírozott szeleteket újra tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. (Duplán panírozzuk.)
  16. A panírozás után a sajtot a hűtőbe tesszük egy 30 percre, így a sajt lehűl, és sütés közben nem folyik ki.
  17. Sütéskor forró étolajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük. (Nem szúrjuk meg a villával, mert a sajt kifolyik!)
  18. Papírszalvétára szedve leitatjuk a fölösleges zsiradékot.
  19. Tálalás:
  20. Tálaláskor a rántott sajtszeletekre helyezzük a gombás-sonkás rostélyost, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Vegyes körettel, párolt zöldséggel kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 318
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 62821
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 15.

Ajánló

Egy igazi férfias, finom étel, ami segít eljutni vagy legalábbis közel jutni a szeretett férfi szívéhez. -Mártika-

Receptkategóriák

Receptjellemzők

XXL pasifogó szelet
Mártika és Feri 107 recept

"A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út. " -tartja a közmondás. Ferenc  szerint a nő szívéhez is. Szerinte "mostanában egyre több nő szereti, ha egy férfi jártas a főzésben." Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Hozzávalók

A gombás-sonkás rostélyoshoz

A pácoláshoz

A rántott sajthoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...