Waldorf pudding
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pudinghoz
-
29g cukor111 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
1g só0 kcal
-
125g alma59 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
63g tej35 kcal
-
13g dió85 kcal
-
5g mazsola15 kcal
A mártáshoz
-
58g cukor223 kcal
-
31g víz0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
1g citrom aroma0 kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pudinghoz
-
115g cukor445 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
4g só0 kcal
-
500g alma234 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g tej140 kcal
-
52g dió340 kcal
-
20g mazsola60 kcal
A mártáshoz
-
230g cukor890 kcal
-
125g víz0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
5g citrom aroma0 kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pudinghoz
-
5g cukor19 kcal
-
13.1g finomliszt48 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
21.8g alma10 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
10.9g tej6 kcal
-
2.3g dió15 kcal
-
0.9g mazsola3 kcal
A mártáshoz
-
10g cukor39 kcal
-
5.4g víz0 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
21.8g habtejszín64 kcal
-
0.2g citrom aroma0 kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 62.8 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1346.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 538 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.7 g
-
Cukor 108 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 242.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 501 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 489 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 78 g
Zsír
-
Összesen 251.1 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 1439 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5384.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 1184 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 1632 mg
-
Nátrium 2154 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 686.9 g
-
Cukor 432 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 970 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2004 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 282 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 773 mg
-
Retinol - A vitamin: 1955 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 529 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1114 micro
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A pudinghoz
- Pudding: Keverjük össze alisztet, a cukrot, a sótés asütőport.Adjuk hozzá a tojást, a vaníliakivonatot, a tejet, a vajat, az almát, a diót ésa mazsolát.Jól keverjük össze.
- Osszuk fel 9 részre és öntsük formákba, fedjük be sütőpapírral és gőzöljük háromnegyed órán keresztül. (Állítsuk vízbe őket.) Vagy ha nincs formánk, tegyük egy kisebb tepsibe, majd miután megsült, egy 8 cm átmérőjű kör alakú fánkszaggatóval szaggassuk ki a puddingot. (Én az utóbbi módon jártam el.)
- Mártás: Forraljukfel a cukrot és a vizet, míg sziruppá nem válik, öntsük bele a felvert tojássárgáját és gyors kavarással a citrom kivonatot, vagy citromlevet. Tegyük félrehűlni, alkalmanként keverjük meg. Csak tálalás előttkeverjük összeatejszínhabbal.
- Öntsük rá a puddingra, díszítsük néhány szőlőszemmel vagy mazsolával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4371
- Feltöltés dátuma: 2012. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A desszert, amely homályba merült a Titanic-kal együtt… A Waldorf pudding nevű desszert, 1912.április 14.én lett felszolgálva vacsorakor, a Titanic első osztályán utazó vendégeinek. A pontos receptje nem ismert, kifejezetten a White Star Line hajótársaságnak készült. A lehetséges összetevők az alma, dió és mazsola lehettek (melyek a Waldorf saláta hozzávalói), de nincs bizonyíték arra, hogy akkor melyeket tették bele a Waldorf puddingba a Titanic-on. A Waldorf Hotel szakácsai soha nem hallottak a Waldorf puddingról a Titanic elsüllyedése körüli időkben. A Celebrity Cruises menüje tartalmaz egy Waldorf pudding nevű desszertet, amelyet a Titanic testvérhajóján, az R.M.S. Olympicon szolgáltak fel 1914-ben; mint egy krémes vaníliás puddinggal ízesített, csipetnyi szerecsendióval megszórt, kockára vágott almával és mazsolával dekorált édességet. Titanic rajongóként szívügyemnek éreztem, hogy néhány ételt elkészítsek az utolsó vacsora menüjéből a 100 éves évforduló alkalmából. Két fogást választottam ki a 24 féle étel közül; az egyik a Bárány mentaszósszal (Lamb with mint sauce) -amit Rose is kedvelt:) A Titanic első és utolsó útjának 100. évfordulójára készítettem el ezt a receptet, melyet az utolsó vacsorán az első osztályon szolgáltak fel a tizedik fogásként 1912. április 14-én. Szerencsére sikerült megtalálni az eredeti recepteket. Összegyűjtöttem mindet, és lefordítottam, illetve átváltogattam az angol mértékegységeket. Waldorf pudding nagyon finom lett, érdekes volt elkészíteni és megkóstolni egy ilyen titkokkal teli desszertet... Készítsétek el, jó étvágyat hozzá, főételnek ajánlom hozzá a Bárányt mentaszósszal.