Vörösboros vaddisznópörkölt burgonyás gyűrűkkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pörkölthöz
-
163g vaddisznóhús198 kcal
-
35 kcal
-
75g száraz vörösbor62 kcal
-
75g alaplé5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
29 kcal
-
4g ketchup4 kcal
-
28 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
1 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
250g víz0 kcal
A körethez
-
125g burgonya72 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g búzadara45 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
0g só0 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
1697
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pörkölthöz
-
650g vaddisznóhús793 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
300g száraz vörösbor246 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
114 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
111 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
4 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
1000g víz0 kcal
A körethez
-
500g burgonya289 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g búzadara180 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0g só0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
6787
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pörkölthöz
-
15.6g vaddisznóhús19 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
7.2g száraz vörösbor6 kcal
-
7.2g alaplé1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
-
1 kcal
-
3.6g habtejszín11 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
-
0.4g ketchup0 kcal
-
3 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
0.1g worcestershire-szósz0 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
24g víz0 kcal
A körethez
-
12g burgonya7 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
1.2g búzadara4 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
0.4g sertészsír3 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.1g napraforgó olaj54 kcal
Összesen
163
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.8 g
Zsír
-
Összesen 94.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1095.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 505 mg
-
Nátrium 346 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 623.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 452 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
1697
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 223.1 g
Zsír
-
Összesen 376.6 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 160 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 109 g
-
Koleszterin 391 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4380.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 275 mg
-
Kálcium 399 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 2021 mg
-
Nátrium 1383 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 564 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 2494.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 598 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 114 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 301 micro
-
Kolin: 323 mg
-
Retinol - A vitamin: 582 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1809 micro
-
Lut-zea 395 micro
Összesen
6787
kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 105.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 44 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 dl száraz vörösbor
-
2 db babérlevél
-
8 db borókabogyó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek vaj
-
25 dkg csiperkegomba
-
1.5 dl habtejszín
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
1 ek ketchup
-
2 ek feketeribizli lekvár
-
1 ek citromlé
-
1 teáskanál worcestershire-szósz
-
1 ek ecet
-
1 l víz
A körethez
-
50 dkg burgonya
-
1 db tojás
-
50 g búzadara
-
50 dkg finomliszt
-
1 ek sertészsír
-
só ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A pörkölthöz
- A húst alaposan megmossuk, és minimum 3 órán keresztül ecetes vízben áztatjuk (1l víz+1ek ecet), hogy a hús teljesen megtisztuljon.
- Nagyobb kockákra daraboljuk és olajon pár perc alatt megpirítjuk.
- Hozzáöntjük a vörösbort, az alaplét, hozzákeverjük a babérlevelet, borókabogyót, kakukkfüvet, szerecsendiót, paprikát, és sózzuk, borsozzuk.
- Néha egy kis vizet aláöntögetve (lehet bort, vagy alaplevet is) 2,5 óra alatt puhára pároljuk.
- Közben a vajat egy serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a felszeletelt gombát és 10 percig pároljuk, majd félretesszük.
- Ha a hús már puha, összekeverjük a tejszínt a keményítővel és a ketchuppal, hozzákeverjük a húshoz és rövid ideig forraljuk.
- Hozzáadjuk a gombát is, ízesítjük a ribizli dzsemmel és a Worchestershire szósszal, majd pár percig még főzzük.
- A körethez a burgonyát felkockázzuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, összetörjük, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, sózzuk.
- A masszából ujjnyi rudakat sodrunk, melyekből karikákat formázunk.
- Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
- A karikákat a pörkölt mellé sorakoztatva tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 243
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 36712
- Feltöltés dátuma: 2012. február 15.
Ajánló
Sertéscomb felhasználásával is elkészíthetjük az ételt, úgy is nagyon finom lesz a végeredmény.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az ajándékba kapott vaddisznócomb egy részéből tárkonyos raguleves, míg a maradékból ez a pörkölt készült. A burgonyakarikákat beletunkolgatva fenséges ebédünk volt.