r
Nosalty Logó

Vörösboros tejfölös babgulyás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Vörösboros tejfölös babgulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 821 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3276 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1671.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    281 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    676 micro
  • β-karotin
    1963 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 821 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.4 g

Zsír

  • Összesen
    188.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6686.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    969 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    702 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    2999 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1123.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    897 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1157 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    2702 micro
  • β-karotin
    7850 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 3276 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    256 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítjuk, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágjuk.
  3. A tarját zsírban megsütjük, a végén beletesszük a kolbászkarikákat is. Félretesszük.
  4. Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítjuk a hagymával, rátesszük a zöldségeket és a babot, majd felöntjük vízzel, fűszerezzük. Mielőtt megpuhulna, belerakjuk a krumplit, a kolbászt és a tarját, szórunk rá kevés lisztet, és öntünk bele vörösbort.
  5. Tálaláskor merünk egy tányérba levest, teszünk rá tejfölt, s díszítjük egy egész chilivel, vágott újhagyma zölddel, csípős hegyes zöldpaprikával, zellerlevéllel.
  6. Barna kenyérrel ehetjük, vörösbort ihatunk hozzá.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11677
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Bár most kánikula, de én szeretem a babgulyást, ezért ma ezt főztem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...