Vörösboros szűzérmék zöldségágyon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Jahin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Húshoz
-
50g vörösbor43 kcal
-
8g víz0 kcal
-
91 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
-
3g főzőtejszín4 kcal
Zöldségágyhoz
-
167g újkrumpli103 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
33g cukkini5 kcal
-
227g közönséges tök31 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
47g padlizsán11 kcal
-
0g só0 kcal
-
24 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
524
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Húshoz
-
300g vörösbor255 kcal
-
50g víz0 kcal
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
204g bacon802 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
20g főzőtejszín26 kcal
Zöldségágyhoz
-
1000g újkrumpli616 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
36g fokhagyma48 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
1360g közönséges tök183 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
280g padlizsán67 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
3137
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Húshoz
-
6.3g vörösbor5 kcal
-
1g víz0 kcal
-
10.4g sertés szűzpecsenye11 kcal
-
4.3g bacon17 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
-
0.4g főzőtejszín1 kcal
Zöldségágyhoz
-
20.8g újkrumpli13 kcal
-
6.7g sárgarépa2 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
4.2g cukkini1 kcal
-
28.3g közönséges tök4 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
5.8g padlizsán1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
6.3g víz0 kcal
Összesen
65
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1084.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 461 mg
-
Nátrium 355 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 581.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 1650 micro
-
β-karotin 4125 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1294 micro
Összesen
524
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.8 g
Zsír
-
Összesen 134.4 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 467 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6509.1 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 638 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 712 mg
-
Foszfor 2768 mg
-
Nátrium 2132 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 266.6 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 3487.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2519 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 423 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 499 micro
-
Kolin: 767 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 24749 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 7766 micro
Összesen
3137
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 206 micro
-
β-karotin 516 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
Húshoz
-
0.5 dl víz
-
500 g sertés szűzpecsenye
-
12 szelet bacon
-
bors ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 ek főzőtejszín
Zöldségágyhoz
-
1 kg újkrumpli
-
4 db sárgarépa
-
12 gerezd fokhagyma
-
1 db cukkini
-
2 db vöröshagyma
-
1 kis db padlizsán
-
só ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 dl víz
Elkészítés
Húshoz
- Az 50 dkg sertésszüzet kb. 12 szeletre vágjuk, majd egyesével becsomagoljuk szalonnába. (Fogpiszkálóval össze lehet tűzni a szalonnát, hogy biztosan egyben maradjon.)
- Serpenyőben olajat forrósítunk, a szalonnába csomagolt húsok mindkét oldalát megsütjük, megborsozzuk.
- Vörösbort és kevés vizet öntünk alá, majd fedő alatt puhára pároljuk.
- Az elkészült húsdarabokat kiszedegetjük a párolóléből, tálalásig melegen tartjuk.
- A visszamaradt pecsenyelét besűrítjük kis tejszínnel és liszttel, szükség esetén még fűszerezzük (só, bors).
- A húst körítjük a sült zöldségekkel, meglocsoljuk mártással.
Zöldségágyhoz
- A zöldségeket beletesszük egy nagy tepsibe, megmosva, karikára vágva, az újburgonyát héjastul, 10 percig előfőzve.
- Vizet öntünk alá (3 dl), sózzuk, pár evőkanál olajjal meglocsoljuk, ráteszünk egy fóliát, és forró sütőbe toljuk.
- Miután a zöldségek megpuhultak, levesszük a fóliát, és készre sütjük. Ezalatt elkészítjük a húst.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 9192
- Feltöltés dátuma: 2013. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Jahin
189 recept
Inkább ünnepi fogás, mintsem hétköznapi, az alapanyagokat tekintve. Különleges alkalmakkor érdemes tenni vele egy kísérletet.