r
Nosalty Logó

Vörösboros szűzérmék zöldségágyon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Jahin
Vörösboros szűzérmék zöldségágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Húshoz

Zöldségágyhoz

Összesen 524 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Húshoz

Zöldségágyhoz

Összesen 3137 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Húshoz

Zöldségágyhoz

Összesen 65 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1084.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    4125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1294 micro
Összesen 524 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.8 g

Zsír

  • Összesen
    134.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6509.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    712 mg
  • Foszfor
    2768 mg
  • Nátrium
    2132 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    3487.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2519 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    423 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    767 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    24749 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    7766 micro
Összesen 3137 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Húshoz

Zöldségágyhoz

Elkészítés

Húshoz

  1. Az 50 dkg sertésszüzet kb. 12 szeletre vágjuk, majd egyesével becsomagoljuk szalonnába. (Fogpiszkálóval össze lehet tűzni a szalonnát, hogy biztosan egyben maradjon.)
  2. Serpenyőben olajat forrósítunk, a szalonnába csomagolt húsok mindkét oldalát megsütjük, megborsozzuk.
  3. Vörösbort és kevés vizet öntünk alá, majd fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Az elkészült húsdarabokat kiszedegetjük a párolóléből, tálalásig melegen tartjuk.
  5. A visszamaradt pecsenyelét besűrítjük kis tejszínnel és liszttel, szükség esetén még fűszerezzük (só, bors).
  6. A húst körítjük a sült zöldségekkel, meglocsoljuk mártással.

Zöldségágyhoz

  1. A zöldségeket beletesszük egy nagy tepsibe, megmosva, karikára vágva, az újburgonyát héjastul, 10 percig előfőzve.
  2. Vizet öntünk alá (3 dl), sózzuk, pár evőkanál olajjal meglocsoljuk, ráteszünk egy fóliát, és forró sütőbe toljuk.
  3. Miután a zöldségek megpuhultak, levesszük a fóliát, és készre sütjük. Ezalatt elkészítjük a húst.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9192
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Inkább ünnepi fogás, mintsem hétköznapi, az alapanyagokat tekintve. Különleges alkalmakkor érdemes tenni vele egy kísérletet.

Hozzávalók

Húshoz

Zöldségágyhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...