r
Nosalty Logó

Vörösboros ratatouille grillezett kolbásszal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Vörösboros ratatouille grillezett kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 602 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1808 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    369 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2140 micro
  • β-karotin
    8174 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    5001 micro
Összesen 602 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5291.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    1224 mg
  • Nátrium
    2932 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2639 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2324 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    588 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    1108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6420 micro
  • β-karotin
    24522 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    15003 micro
Összesen 1808 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    771 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    873 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat, petrezselymet, zellert daraboljuk, a cukkinit, padlizsánt, paprikákat és a répát kockára vágjuk, a paradicsomot negyedeljük.
  2. Egy nagyobb serpenyőben olajon a hagymát üvegesre dinszteljük, majd rátesszük a zöldségeke és a fűszernövényeket is, fűszerezzük, fedő alatt dinszteljük. Később hozzáadjuk a zöldeket és az olívabogyót is, ráöntjük a bort.
  3. Amíg a ratatouille fő, grillserpenyőben megsütjük a félbevágott kolbászokat, melyeket megszurkálunk.
  4. Tálaláskor szedünk a tányérra a ratatouille-t, rá két darab kolbászt.
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1005
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Bár a ratatouille-t hívják mediterrán vagy francia lecsónak is, de azért lényegesen különbözik a mi lecsónktól. A domináns nem a paprika, hanem a zöldségek (cukkini, padlizsán, répa, zellerszára, póréhagyma, zellerlevél, petrezselyem levél, babérlevél). A fűszerezés (rozmaring, kakukkfű, oregáno), s ami a magyaroknak meglepő, olívabogyó. A franciák nem használnak hozzá szalonnát, s nem disznózsírral, hanem olívaolajjal főzik. Van, aki cukrozza is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...