r
Nosalty Logó

Vörösboros marhahátszín

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Vörösboros marhahátszín
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 858 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3427 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1934 micro
  • β-karotin
    4652 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 858 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    181.2 g

Zsír

  • Összesen
    237.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4322 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1959 mg
  • Nátrium
    1350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1883 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 3427 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    410 micro
  • β-karotin
    986 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hentest megkérjük, hogy fejtse le a csontról a hátszínt, a húst szeletelje, a csontot üsse ketté.
  2. A hússzeleteket kiklopfoljuk.
  3. A szeletelt bacont centis csíkokra vágjuk.
  4. A répákat tisztítva karikázzuk, a hagymát kockázzuk, fokhagymát apróra vágjuk.
  5. A forró olajon lábasbanmegpirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát, az olajból kiemelve tányérra tesszük.
  6. Az olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymákat, végül a répákat.
  7. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral és ugyanannyi vízzel.
  8. Adjuk a kakukkfüvet és a babérlevelet, felforraljuk, hozzáadjuk a csontos részt.
  9. Visszatesszük a hússzeleteket és takarékra véve, fedő alatt puhára pároljuk.
  10. Egy kisebb lábaskában karamellizáljuk a cukrot, adunk hozzá egy deci vizet, feloldjuk benne a cukrot (sűrű szirup legyen!).
  11. Vad keverés közben rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük, még egy kevés vizet adva összeforraljuk és a húsra öntjük.
  12. Összeforraljuk.
  13. Tálalunk.
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 42547
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 25.

Ajánló

Ünnepi eledel! Általában a következőkkel tálalom: valami savanykás párolt gyümölcs (itt: vajon párolt rebarbara) pirított gomba (ma kimaradt, Vilmos nem szereti) kevert csipkeszósz krumplikrokett száraz vörösbor (Villányi portugieser)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösboros marhahátszín
Harmathy Ildikó 313 recept

Békebeli recept, frenetikus ízhatás!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...