Vörösboros marhahátszín
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
200g marha hátszín428 kcal
-
63g sárgarépa23 kcal
-
63g fehérrépa40 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
Összesen
858
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
800g marha hátszín1712 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
250g fehérrépa159 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
Összesen
3427
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
42.4g marha hátszín91 kcal
-
13.2g sárgarépa5 kcal
-
13.2g fehérrépa8 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.5g napraforgó olaj40 kcal
-
5.3g bacon21 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10.6g vörösbor9 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
Összesen
181
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 45.3 g
Zsír
-
Összesen 59.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1080.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 490 mg
-
Nátrium 337 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 312.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 471 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1934 micro
-
β-karotin 4652 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
858
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 181.2 g
Zsír
-
Összesen 237.9 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4322 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 443 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 314 mg
-
Foszfor 1959 mg
-
Nátrium 1350 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1250.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1883 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 756 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 7736 micro
-
β-karotin 18609 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 590 micro
Összesen
3427
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 410 micro
-
β-karotin 986 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg marha hátszín
-
25 dkg sárgarépa
-
25 dkg fehérrépa
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 dl napraforgó olaj
-
10 dkg bacon
-
4 db babérlevél
-
2 dl vörösbor
-
2 ek kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
1 ek cukor
-
1 csapott ek finomliszt
Elkészítés
- A hentest megkérjük, hogy fejtse le a csontról a hátszínt, a húst szeletelje, a csontot üsse ketté.
- A hússzeleteket kiklopfoljuk.
- A szeletelt bacont centis csíkokra vágjuk.
- A répákat tisztítva karikázzuk, a hagymát kockázzuk, fokhagymát apróra vágjuk.
- A forró olajon lábasbanmegpirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát, az olajból kiemelve tányérra tesszük.
- Az olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymákat, végül a répákat.
- Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral és ugyanannyi vízzel.
- Adjuk a kakukkfüvet és a babérlevelet, felforraljuk, hozzáadjuk a csontos részt.
- Visszatesszük a hússzeleteket és takarékra véve, fedő alatt puhára pároljuk.
- Egy kisebb lábaskában karamellizáljuk a cukrot, adunk hozzá egy deci vizet, feloldjuk benne a cukrot (sűrű szirup legyen!).
- Vad keverés közben rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük, még egy kevés vizet adva összeforraljuk és a húsra öntjük.
- Összeforraljuk.
- Tálalunk.
- Receptkönyvben: 162
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 42547
- Feltöltés dátuma: 2009. április 25.
Ajánló
Ünnepi eledel! Általában a következőkkel tálalom: valami savanykás párolt gyümölcs (itt: vajon párolt rebarbara) pirított gomba (ma kimaradt, Vilmos nem szereti) kevert csipkeszósz krumplikrokett száraz vörösbor (Villányi portugieser)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Békebeli recept, frenetikus ízhatás!