Vörösboros gulyásleves pikánsan
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
2 ek napraforgó olaj
-
4 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 púpozott ek finomliszt
-
5 dl vörösbor
-
6 db babérlevél
-
1 teáskanál rozmaring
-
1 közepes db póréhagyma
-
5 közepes db sárgarépa
-
25 dkg csiperkegomba
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db karalábé
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
517
Kalória
34.5g
Fehérje
29.9g
Szénhidrátok
22.2g
Zsír
872.5g
Víz
96.3g
Koleszterin
6g
Rost
10.3g
Cukor
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
24 kcal
-
133g marhahús189 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
10 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
83g vörösbor71 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
33g póréhagyma9 kcal
-
67g sárgarépa24 kcal
-
42g csiperkegomba9 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
517
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
800g marhahús1136 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
57 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
500g vörösbor425 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3000g víz0 kcal
Összesen
3103
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1.6g füstölt szalonna11 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
13.1g marhahús19 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.1g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
8.2g vörösbor7 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
3.3g póréhagyma1 kcal
-
6.6g sárgarépa2 kcal
-
4.1g csiperkegomba1 kcal
-
2.9g fehérrépa2 kcal
-
2.9g karalábé1 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
49.2g víz0 kcal
Összesen
51
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 34.5 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 852.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 438 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 872.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 517 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 2066 micro
-
β-karotin 5174 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3356 micro
-
Lut-zea 439 micro
Összesen
517
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 206.8 g
Zsír
-
Összesen 133.5 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 578 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5117.1 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 308 mg
-
Kálcium 554 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 516 mg
-
Foszfor 2627 mg
-
Nátrium 1034 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.4 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 36 mg
Víz
-
Összesen 5234.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3105 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 187 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 424 micro
-
Kolin: 878 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 12398 micro
-
β-karotin 31043 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20138 micro
-
Lut-zea 2635 micro
Összesen
3103
kcal
- 4% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 83.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 85.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 203 micro
-
β-karotin 509 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 330 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
51
kcal
Elkészítés
- A szalonnát csíkokra metéljük, majd a felhevített olajon ropogósra sütjük, kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon a felkockázott húst megpirítjuk kisebb adagokban.
- Eközben a hagymát finomra felaprítjuk, és a megpirított húshoz hozzáadagoljuk.+ A szalonnát is visszatesszük a lábosba.
- Sózzuk, borsózzuk, belevegyítjük a paradicsompürét, és liszttel meghintve lepirítjuk.
- Majd a borral és vízzel felhígítjuk és fűszerezzük, ízesítjük: babérlevéllel, rozmaringgal, ételízesítővel, fokhagymaporral. És kb 30 percet pároljuk.
- A sárgarépát, fehérrépát és a pórét felkarikázzuk, a gombát 4 felé vágva a többi zöldséggel együtt a leveshez adjuk, és tovább főzzük, végül ha szükségét érezzük, még utána ízesíthetünk. Addig főzzük, míg meg nem puhul minden.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 80 perc
Ez is az egyik kedvenc leveseim közé tartozik, pikáns íze miatt többek között. Ezt a receptet én nem is tudom honnan szereztem, de ez nagyon régi azt tudom :)) kezdőként az első leveseim között volt.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!