r
Nosalty Logó

Vörösbársony-tortácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
janettaylor
Vörösbársony-tortácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

krém

Összesen 1778 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

krém

Összesen 8893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

krém

Összesen 423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    129.3 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    761 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 1778 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    646.5 g
  • Telített zsírsav
    341 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3804.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1206 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1557 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    716.2 g
  • Cukor
    513 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3872 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3803 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    841 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 8893 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 423 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

Elkészítés

tészta

  1. A vajat félpuhára olvasztjuk, hogy könnyebben ki tudjuk habosítani, belekeverjük a tojásokat és cukrokat.
  2. A lisztet a kakaóval összekeverjük, hozzáadjuk a csipet sót, majd a kefirt elkeverjük a színezékkel és a liszttel is, és óvatosan összekeverjük. A két masszát is összedolgozzuk, ezután már csak az ecet és szódabikarbóna egyveleget kell hozzáadnunk, és egy 180 fokos előmelegített sütőben kisütnünk. Körülbelül 40 perc.
  3. Sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd egy fóliába csomagolva 1 órára a hűtőben visszahűtjük, hogy könnyebben tudjuk vágni és formázni.

krém

  1. A mascarponét kikeverjük, hozzáadjuk a puha vajat, és gép segítségével krémesre dolgozzuk. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. Beleöntjük a krémünkbe, elkeverjük, majd a tejszínt is hozzáadjuk, és jól átdolgozzuk.
  2. Megtöltjük a kedvünkre formázott tésztákat, és ízlés szerint díszítjük.
  3. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 734
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

A kakaós tésztának csak ráadása a vöröses szín (több ételfesték hozzáadásával tovább erősíthető, természetesen), az íze a lényeg, ami a mascarponés töltelékkel csak további ízélmény a szájban.

Hozzávalók

tészta

krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...