r
Nosalty Logó

Vörösbabbal töltött rántott sertéskaraj rizzsel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS70 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Vörösbabbal töltött rántott sertéskaraj rizzsel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

A körethez

A tálaláshoz

2389
Kalória
117.2g
Fehérje
200.5g
Szénhidrátok
121.9g
Zsír
485.2g
Víz
342g
Koleszterin
18.4g
Rost
9.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 2389 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 14325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 238 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    121.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3002.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1285 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    485.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2397 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 2389 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    703.1 g

Zsír

  • Összesen
    731.4 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    337 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    216 g
  • Koleszterin
    2052 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18016.3 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    855 mg
  • Kálcium
    1776 mg
  • Vas
    89 mg
  • Magnézium
    1480 mg
  • Foszfor
    7712 mg
  • Nátrium
    6021 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1203 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    111 mg

Víz

  • Összesen
    2911.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    189 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    576 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    18 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    168 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3263 micro
  • Kolin:
    2129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 14325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    239 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A rizst tisztítjuk, mossuk.
  2. A jénaiba beletesszük az olajat, a rizst, az ételízesítőt és bőven vizet.
  3. Sütőbe tesszük a középső rácsra, és kb. 160 fokon sütjük, főzzük, pároljuk 40-45 percig. Ha kész, kikapcsoljuk, még 10-15 percig hagyjuk bent párolódni.
  4. A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
  5. A tölteléket elkészítjük: egy tálba beletesszük a sűrített paradicsomot, a vörösbabot, a pizzakrémet. Elkeverjük.
  6. A hús közepébe teszünk egy kis kanállal a töltelékből, egymásra hajtjuk a húst.
  7. Ha kész mind a 22 szelet, lisztbe, majd felvert tojásba és a fűszeres prézlibe mártjuk. Itt is megvárjuk, hogy a 22 szelet kész legyen.
  8. Bő, forró olajban kisütjük. Sűrűn forgassuk meg, hogy rendesen átsüljön minden oldalon. Ha szép aranybarna (kb. 6-8 perc), kiszedjük papírtörlőre.
  9. Tálaljuk a töltött rántott karajt a rizzsel, uborkával, reszelt fokhagymás, füstölt óvári sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 45 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Barátnőmtől kaptunk egy szép nagy adag húst. Disznót vágtak. Nem mértem le, mert örültem, hogy kaptam, és gyorsan nekiláttam elkészíteni. Az biztos, hogy nagyon szép: 22 szelet hús jött ki belőle.:-) A megadott mennyiség, lehet, hogy 2 kg! Szép szeletek lettek belőle, ez a lényeg.:-) Mostanában szeretek újdonságot kitalálni, (ha lehet :-D) , és ezért ezt a család által amúgy is szeretett, vörösbab és pizzakrém keverékével töltöttem meg. Rizzsel tálaltam. A család nagyon örült, és szerencsére, még másnap ebédre is maradt belőle:-) Nagyon finom és laktató.:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!