r
Nosalty Logó

Vörösbabbal töltött rántott sertéskaraj rizzsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Vörösbabbal töltött rántott sertéskaraj rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 2389 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 14325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 238 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    121.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3002.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1285 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2397 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 2389 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    703.1 g

Zsír

  • Összesen
    731.4 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    337 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    216 g
  • Koleszterin
    2052 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18016.3 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    855 mg
  • Kálcium
    1776 mg
  • Vas
    89 mg
  • Magnézium
    1480 mg
  • Foszfor
    7712 mg
  • Nátrium
    6021 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1203 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    111 mg

VÍZ

  • Összesen
    2911.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    189 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    576 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    18 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    168 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3263 micro
  • Kolin:
    2129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 14325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    239 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A rizst tisztítjuk, mossuk.
  2. A jénaiba beletesszük az olajat, a rizst, az ételízesítőt és bőven vizet.
  3. Sütőbe tesszük a középső rácsra, és kb. 160 fokon sütjük, főzzük, pároljuk 40-45 percig. Ha kész, kikapcsoljuk, még 10-15 percig hagyjuk bent párolódni.
  4. A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
  5. A tölteléket elkészítjük: egy tálba beletesszük a sűrített paradicsomot, a vörösbabot, a pizzakrémet. Elkeverjük.
  6. A hús közepébe teszünk egy kis kanállal a töltelékből, egymásra hajtjuk a húst.
  7. Ha kész mind a 22 szelet, lisztbe, majd felvert tojásba és a fűszeres prézlibe mártjuk. Itt is megvárjuk, hogy a 22 szelet kész legyen.
  8. Bő, forró olajban kisütjük. Sűrűn forgassuk meg, hogy rendesen átsüljön minden oldalon. Ha szép aranybarna (kb. 6-8 perc), kiszedjük papírtörlőre.
  9. Tálaljuk a töltött rántott karajt a rizzsel, uborkával, reszelt fokhagymás, füstölt óvári sajttal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4323
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 05.

Ajánló

Savanyú uborkával tálaljuk. Finom vörösborral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösbabbal töltött rántott sertéskaraj rizzsel
Éva-Anyóca 350 recept

Barátnőmtől kaptunk egy szép nagy adag húst. Disznót vágtak. Nem mértem le, mert örültem, hogy kaptam, és gyorsan nekiláttam elkészíteni. Az biztos, hogy nagyon szép: 22 szelet hús jött ki belőle.:-) A megadott mennyiség, lehet, hogy 2 kg! Szép szeletek lettek belőle, ez a lényeg.:-) Mostanában szeretek újdonságot kitalálni, (ha lehet :-D) , és ezért ezt a család által amúgy is szeretett, vörösbab és pizzakrém keverékével töltöttem meg. Rizzsel tálaltam. A család nagyon örült, és szerencsére, még másnap ebédre is maradt belőle:-) Nagyon finom és laktató.:-)

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...