Vörösbabbal töltött rántott sertéskaraj rizzsel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
rántott ételek
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
A húshoz
-
300g sertés rövidkaraj498 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
83g zsemlemorzsa329 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
71g napraforgó olaj626 kcal
A töltelékhez
-
67g vörösbab225 kcal
-
50g pizzaszósz27 kcal
-
7 kcal
A körethez
-
67g rizs239 kcal
-
24 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
167g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
42g csemegeuborka10 kcal
Összesen
2389
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
A húshoz
-
1800g sertés rövidkaraj2988 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
500g zsemlemorzsa1975 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
A töltelékhez
-
400g vörösbab1348 kcal
-
300g pizzaszósz162 kcal
-
41 kcal
A körethez
-
400g rizs1432 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1000g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
300g füstölt sajt984 kcal
-
250g csemegeuborka59 kcal
Összesen
14325
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
A húshoz
-
29.9g sertés rövidkaraj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
8.3g zsemlemorzsa33 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
7.1g napraforgó olaj62 kcal
A töltelékhez
-
6.6g vörösbab22 kcal
-
5g pizzaszósz3 kcal
-
0.8g sűrített paradicsom1 kcal
A körethez
-
6.6g rizs24 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
16.6g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
5g füstölt sajt16 kcal
-
4.2g csemegeuborka1 kcal
Összesen
238
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.2 g
Zsír
-
Összesen 121.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 342 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3002.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 1285 mg
-
Nátrium 1004 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 485.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 96 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 544 micro
-
Kolin: 355 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2397 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
2389
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 703.1 g
Zsír
-
Összesen 731.4 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 337 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 216 g
-
Koleszterin 2052 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18016.3 g
-
Cink 60 mg
-
Szelén 855 mg
-
Kálcium 1776 mg
-
Vas 89 mg
-
Magnézium 1480 mg
-
Foszfor 7712 mg
-
Nátrium 6021 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1203 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 111 mg
VÍZ
-
Összesen 2911.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 461 micro
-
B6 vitamin: 17 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 189 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 576 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 18 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 168 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3263 micro
-
Kolin: 2129 mg
-
Retinol - A vitamin: 423 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 451 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 14382 micro
-
Lut-zea 1271 micro
Összesen
14325
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 239 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
só ízlés szerint
-
30 dkg finomliszt
A töltelékhez
-
300 g pizzaszósz
-
5 dkg sűrített paradicsom
A körethez
-
2 ek napraforgó olaj
-
2.5 ek ételízesítő
-
10 dl víz
A tálaláshoz
-
25 dkg csemegeuborka
Elkészítés
A húshoz
- A rizst tisztítjuk, mossuk.
- A jénaiba beletesszük az olajat, a rizst, az ételízesítőt és bőven vizet.
- Sütőbe tesszük a középső rácsra, és kb. 160 fokon sütjük, főzzük, pároljuk 40-45 percig. Ha kész, kikapcsoljuk, még 10-15 percig hagyjuk bent párolódni.
- A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
- A tölteléket elkészítjük: egy tálba beletesszük a sűrített paradicsomot, a vörösbabot, a pizzakrémet. Elkeverjük.
- A hús közepébe teszünk egy kis kanállal a töltelékből, egymásra hajtjuk a húst.
- Ha kész mind a 22 szelet, lisztbe, majd felvert tojásba és a fűszeres prézlibe mártjuk. Itt is megvárjuk, hogy a 22 szelet kész legyen.
- Bő, forró olajban kisütjük. Sűrűn forgassuk meg, hogy rendesen átsüljön minden oldalon. Ha szép aranybarna (kb. 6-8 perc), kiszedjük papírtörlőre.
- Tálaljuk a töltött rántott karajt a rizzsel, uborkával, reszelt fokhagymás, füstölt óvári sajttal.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4324
- Feltöltés dátuma: 2011. március 05.
Ajánló
Savanyú uborkával tálaljuk. Finom vörösborral.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Éva-Anyóca
350 recept
Barátnőmtől kaptunk egy szép nagy adag húst. Disznót vágtak. Nem mértem le, mert örültem, hogy kaptam, és gyorsan nekiláttam elkészíteni. Az biztos, hogy nagyon szép: 22 szelet hús jött ki belőle.:-) A megadott mennyiség, lehet, hogy 2 kg! Szép szeletek lettek belőle, ez a lényeg.:-) Mostanában szeretek újdonságot kitalálni, (ha lehet :-D) , és ezért ezt a család által amúgy is szeretett, vörösbab és pizzakrém keverékével töltöttem meg. Rizzsel tálaltam. A család nagyon örült, és szerencsére, még másnap ebédre is maradt belőle:-) Nagyon finom és laktató.:-)