Virslivel szőtt kenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1116
kcal
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
4462
kcal
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
261
kcal
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.7 g
Zsír
-
Összesen 41.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2741.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 419 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 457 mg
-
Nátrium 1693 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 115.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
1116
kcal
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155 g
Zsír
-
Összesen 167.4 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 912 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10967.6 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 396 mg
-
Kálcium 1677 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 1828 mg
-
Nátrium 6773 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 558.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 460.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 890 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 460 micro
-
Kolin: 517 mg
-
Retinol - A vitamin: 884 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 857 micro
Összesen
4462
kcal
- 12% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 397 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
-
0.5 teáskanál cukor
-
2 kk só
-
5 dkg vaj
-
3 db tojás
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
40 dkg virsli
-
zsálya ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
Elkészítés
- A virsli és 1 tojás kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk (kovász használata esetén bedagasztjuk), és langyos helyen konyharuha alatt duplájára kelesztjük. Kovász felhasználásával sokkal több idő kell a keléshez, de könnyebben emészthető tésztát kapunk.
- Ha a tésztánk megkelt, finoman átgyúrjuk, nyugodtan olajozzuk kicsit a kezünket, hogy ne ragadjon,sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és szétnyomkodjuk a tepsi méretére.
- Éles olajos késsel vagy pizzavágóval keresztben 2 cm sávokat vágunk úgy, hogy mind a 4 szélen meghagyunk kb. 2 cm összefüggő tésztát.
- A hosszában kettévágottvirsliket befűzzük, mintha szőttest szőnénk.
- A felvert 1 tojással megkenjük a tésztát.
- Hideg sütőbe tesszük, hagyjuk kelni, miközben a sütő felmelegszik.
- Az illata árulkodni fog, de kb. 35-40 perc után tűpróbával ellenőrizhetjük a tésztát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4185
- Feltöltés dátuma: 2012. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A facebookon találtam egy kedves ismerősömnél " Lábtörlő " néven az alapreceptet. Annyira guszta volt, hogy ki kellet próbálnom, annál is inkább, mert fel kellett használnom a kovász feleslegemet. A füveket én gondoltam hozzátenni, és jól tettem, mert nagyon fincsi lett. A recept 4 főre íródott, de elég 5-6 főre is.