r
Nosalty Logó

Virslis szőttes avagy lábtörlő

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Virslis szőttes avagy lábtörlő
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz és a tetejére

Összesen 484 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz és a tetejére

Összesen 3865 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz és a tetejére

Összesen 318 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 484 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    191.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8472.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1576 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1404 mg
  • Nátrium
    5031 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    549 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 3865 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. Egy edénybe szitáljuk a lisztet, és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat. Alaposan kidagasztjuk.
  2. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  3. Egy zsírral kikent tepsiben szétnyomkodjuk a megkelt tésztát.
  4. Egy késsel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de a végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a virsliket beszövögetjük a tészta csíkok közé.
  5. A tepsiben még 30 percet kelesztjük.
  6. Megkenjük egy tojás sárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x38
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10708
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 18.

Ajánló

Kis mustár, majonéz, esetleg ketchup tökéletes kiegészítője lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virslis szőttes avagy lábtörlő
Andi80_ 380 recept

Péntek este vendégek érkeztek egy egész hétvégére. Gondolkodtam, hogy mi legyen szombaton a reggeli. Tudtam, hogy akkor már nem lesz időm alkotni, ezért elkészítettem előtte este. Ezzel az recepttel már régen szemeztem, de egyben biztos voltam, hogy a saját, jól bevált tészta receptemmel fogom készíteni, a neten csak a szövési technikát lestem el. Péntek este szép nyugisan összeállítottam, betettem a hűtőbe pihenni, másnap már csak megkentem tojással és sajttal szórtam, és már mehetett is a sütőbe. Amikor a férjem meghallotta, hogy ez a lábtörlő, kijelentette, ő azt nem eszik :-)), ezért lett a neve virslis szőttes.

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz és a tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...