r
Nosalty Logó

Virslis sültkrumpli-saláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Virslis sültkrumpli-saláta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

264
Kalória
10.7g
Fehérje
14.7g
Szénhidrátok
18.7g
Zsír
145.3g
Víz
113.1g
Koleszterin
2.9g
Rost
2.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2097 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    145.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    876 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    149.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7599.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1566 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    4052 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1162.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1810 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    422 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    724 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7009 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4112 micro
Összesen 2097 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. Először keményre főzzük a tojásokat sós vízben. 9-10 perc elteltével jeges vízbe tesszük őket, majd megpucoljuk, és félretesszük tálalásig.
  2. Ezt követően közepes darabokra vágjuk az újburgonyát, és sós vízben puhára főzzük. Miután megfőtt, leszűrjük, meglocsoljuk zsírral, olívaolajjal, és ízesítjük sóval, borssal. Jól átkeverjük, majd sütőpapíros tepsire halmozzuk, és 260 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük.
  3. Amíg a burgonya sül, előkészítjük a virslit. Felkarikázzuk, majd egy serpenyőben egy kevés zsíron aranybarnára sütjük. Ezután félretesszük.
  4. A lilahagymát és a kapribogyót apróra vágjuk, a többi zöldfűszert pedig egészen finomra aprítjuk.
  5. Egy nagy tálban összekeverjük a majonézt és a mustárt. Ezután hozzáadjuk a lilahagymát, a kaprit és a zöldfűszereket. Ecettel, citromhéjjal, sóval és borssal ízesítjük, majd alaposan összekeverjük, hogy minden hozzávaló elvegyüljön.
  6. Ezután még langyosan hozzáadjuk a burgonyát és a sült virslit. A salátát legalább 30 percig pihentetjük a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek, de langyosan is fogyaszthatjuk.
  7. Tálaljuk friss salátaágyon, főtt tojással megkoronázva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 260 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes vagy ecetes öntettel tálalnak. Mi ezúttal sült virslivel turbóztuk fel, a burgonyát pedig a főzést követően jól lepirítottuk a sütőben kacsazsírral, a csodálatos pörzsanyagok végett, amik igazán gazdag és karakteres ízt adnak a salátának. A burgonyasaláta az osztrák és a magyar konyha fúziójából ered, hiszen mindkét nemzet nagy hagyományokkal bír a krumpli és a virsli felhasználásában is. Jellemzően ünnepi vagy hétvégi étel, gyakran készítik családi összejövetelekre, piknikekre, grillpartikra. Egyszerű és könnyen elkészíthető, ezért sokak kedvence, és mára a magyar konyha egyik klasszikus fogásának számít.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Laktató rizssaláta

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!