Virslis sültkrumpli-saláta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
35g virsli94 kcal
-
63g újkrumpli39 kcal
-
21g lilahagyma8 kcal
-
13g majonéz67 kcal
-
3g kapribogyó1 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23g snidling7 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
23g kapor10 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
28g tojás35 kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
280g virsli753 kcal
-
500g újkrumpli308 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
100g majonéz535 kcal
-
26g kapribogyó6 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
220g tojás277 kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
16.3g virsli44 kcal
-
29.1g újkrumpli18 kcal
-
9.9g lilahagyma4 kcal
-
5.8g majonéz31 kcal
-
1.5g kapribogyó0 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10.5g snidling3 kcal
-
2.6g petrezselyem1 kcal
-
10.5g kapor5 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
12.8g tojás16 kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 950 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 506 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 145.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 142 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 876 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 514 micro
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 85.6 g
Zsír
-
Összesen 149.5 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 905 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7599.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 1566 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 1398 mg
-
Nátrium 4052 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 23 mg
Víz
-
Összesen 1162.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1810 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 422 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 724 micro
-
Kolin: 646 mg
-
Retinol - A vitamin: 531 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7009 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4112 micro
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 442.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 67.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 408 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 240 micro
Elkészítés
- Először keményre főzzük a tojásokat sós vízben. 9-10 perc elteltével jeges vízbe tesszük őket, majd megpucoljuk, és félretesszük tálalásig.
- Ezt követően közepes darabokra vágjuk az újburgonyát, és sós vízben puhára főzzük. Miután megfőtt, leszűrjük, meglocsoljuk zsírral, olívaolajjal, és ízesítjük sóval, borssal. Jól átkeverjük, majd sütőpapíros tepsire halmozzuk, és 260 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük.
- Amíg a burgonya sül, előkészítjük a virslit. Felkarikázzuk, majd egy serpenyőben egy kevés zsíron aranybarnára sütjük. Ezután félretesszük.
- A lilahagymát és a kapribogyót apróra vágjuk, a többi zöldfűszert pedig egészen finomra aprítjuk.
- Egy nagy tálban összekeverjük a majonézt és a mustárt. Ezután hozzáadjuk a lilahagymát, a kaprit és a zöldfűszereket. Ecettel, citromhéjjal, sóval és borssal ízesítjük, majd alaposan összekeverjük, hogy minden hozzávaló elvegyüljön.
- Ezután még langyosan hozzáadjuk a burgonyát és a sült virslit. A salátát legalább 30 percig pihentetjük a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek, de langyosan is fogyaszthatjuk.
- Tálaljuk friss salátaágyon, főtt tojással megkoronázva.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 20 perc
- Sütés hőfoka: 260 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes vagy ecetes öntettel tálalnak. Mi ezúttal sült virslivel turbóztuk fel, a burgonyát pedig a főzést követően jól lepirítottuk a sütőben kacsazsírral, a csodálatos pörzsanyagok végett, amik igazán gazdag és karakteres ízt adnak a salátának. A burgonyasaláta az osztrák és a magyar konyha fúziójából ered, hiszen mindkét nemzet nagy hagyományokkal bír a krumpli és a virsli felhasználásában is. Jellemzően ünnepi vagy hétvégi étel, gyakran készítik családi összejövetelekre, piknikekre, grillpartikra. Egyszerű és könnyen elkészíthető, ezért sokak kedvence, és mára a magyar konyha egyik klasszikus fogásának számít.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!