Virslis burgonyasaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
A salátához
-
125g burgonya72 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g alma23 kcal
-
30g kovászos uborka5 kcal
A tartármártáshoz
-
5g tojássárgája16 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
113g tejföl223 kcal
Összesen
615
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
A salátához
-
500g burgonya289 kcal
-
200g virsli538 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g alma94 kcal
-
120g kovászos uborka18 kcal
A tartármártáshoz
-
20g tojássárgája64 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
450g tejföl891 kcal
Összesen
2455
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
A salátához
-
28.7g burgonya17 kcal
-
11.5g virsli31 kcal
-
5.2g lilahagyma2 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
11.5g alma5 kcal
-
6.9g kovászos uborka1 kcal
A tartármártáshoz
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
2.4g napraforgó olaj22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
25.9g tejföl51 kcal
Összesen
141
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 48.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1198.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 312 mg
-
Nátrium 501 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 293.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
615
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.1 g
Zsír
-
Összesen 192.5 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 975 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4793.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 1185 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 1248 mg
-
Nátrium 2005 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.2 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1175.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 963 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 600 mg
-
Retinol - A vitamin: 932 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 865 micro
Összesen
2455
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
A salátához
-
0.5 kg burgonya
-
20 dkg virsli
-
2 db tojás
-
1 db alma
-
3 db kovászos uborka
A tartármártáshoz
-
1 db tojássárgája
-
1 tk mustár
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál porcukor
-
2 csepp citromlé
-
1 tk majoranna
-
45 dkg tejföl
Elkészítés
A salátához
- A megpucolt krumplit kis kockákra vágva sós vízben megfőzzük, majd jól lecsepegtetjük. A tojásokat is megfőzzük.
- Minden hozzávalót felszeletelünk, felkockázunk apróbb darabokra, és egy nagyobb, mély tálba halmozzuk.
- Elkészítjük a tartármártást: a tojássárgát a mustárral összekeverjük, és habverővel folytonosan gyorsan kevergetve vékony sugárban hozzáadagoljuk az olajat. Akkor jó, ha puha vaj állaga van, és a habverőről már nem csöppen le. Ha ilyen sorrendben készítjük, nem csapódik ki az olaj, és pillanatok alatt kész van a majonéz. (Ezt persze lehet helyettesíteni 1 kis tubus kész majonézzel is.) Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, citromlével ízesítjük, és hozzáadjuk a tejfölt, majd a majorannát.
- A tartármártást finoman összekeverjük a többi hozzávalóval, és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 30376
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Volt régen egy "Krumplisaláta á la Erdély" nevű receptem egy papírlapon, ami az idők során kettészakadt, és az egyik darabja a fele hozzávalóval együtt elkallódott. Ezután már csak találomra egészítettem ki mindig ezzel-azzal a salátát. Mikor az elveszett papírdarab megkerült, akkor derült csak ki, mindenre jól emlékeztem, kivéve a virslit, ami nem is kellett volna bele. Viszont annyira illik hozzá, hogy azóta csakis így csinálom.