r
Nosalty Logó

Virslis burgonyasaláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Virslis burgonyasaláta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A salátához

A tartármártáshoz

615
Kalória
15.5g
Fehérje
32g
Szénhidrátok
48.1g
Zsír
293.9g
Víz
243.6g
Koleszterin
3.7g
Rost
11.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A salátához

A tartármártáshoz

Összesen 615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A salátához

A tartármártáshoz

Összesen 2455 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A salátához

A tartármártáshoz

Összesen 141 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1198.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    293.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    192.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4793.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1185 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1248 mg
  • Nátrium
    2005 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    963 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    932 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 2455 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. A megpucolt krumplit kis kockákra vágva sós vízben megfőzzük, majd jól lecsepegtetjük. A tojásokat is megfőzzük.
  2. Minden hozzávalót felszeletelünk, felkockázunk apróbb darabokra, és egy nagyobb, mély tálba halmozzuk.
  3. Elkészítjük a tartármártást: a tojássárgát a mustárral összekeverjük, és habverővel folytonosan gyorsan kevergetve vékony sugárban hozzáadagoljuk az olajat. Akkor jó, ha puha vaj állaga van, és a habverőről már nem csöppen le. Ha ilyen sorrendben készítjük, nem csapódik ki az olaj, és pillanatok alatt kész van a majonéz. (Ezt persze lehet helyettesíteni 1 kis tubus kész majonézzel is.) Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, citromlével ízesítjük, és hozzáadjuk a tejfölt, majd a majorannát.
  4. A tartármártást finoman összekeverjük a többi hozzávalóval, és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Volt régen egy "Krumplisaláta á la Erdély" nevű receptem egy papírlapon, ami az idők során kettészakadt, és az egyik darabja a fele hozzávalóval együtt elkallódott. Ezután már csak találomra egészítettem ki mindig ezzel-azzal a salátát. Mikor az elveszett papírdarab megkerült, akkor derült csak ki, mindenre jól emlékeztem, kivéve a virslit, ami nem is kellett volna bele. Viszont annyira illik hozzá, hogy azóta csakis így csinálom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán franciasaláta

A franciasaláta klasszikus kiegészítője az ünnepi fogásoknak, és szerencsére ma már a vegán életmódot követőknek sem kell lemondania róla. A két tej- és tojástartalmú hozzávaló a ...

Nosalty vegán

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!