r
Nosalty Logó

Virágtorta 2. - cherry-s

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildikó79
Virágtorta 2. - cherry-s
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1897 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    104.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1840.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 1897 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.3 g

Zsír

  • Összesen
    417.2 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7363.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    2582 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    2410 mg
  • Nátrium
    1784 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    808.7 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2365 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1342 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 7584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot és a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejet és a tojást összegyúrjuk 6 lapot sütünk belőle.
  2. A krémhez a 1 liter tejben simára keverünk 6 ek lisztet, cukrot, 2 dkg kakaót, és sűrűre főzzük, mielőtt kész, 20 dkg olvasztott margarint adunk hozzá. Hagyjuk kihűlni.
  3. A tésztát megformázzuk (én először papírból kivágtam a formát, és a mentén vágtam ki a szirmokat, egy virág részhez hat szirom került, a közepét kicsi pogácsaszaggatóval csináltam meg, ami szintén 6 db volt).
  4. A szirmokat és a középrész tésztáját a krémmel ragasztjuk össze.
  5. A külsejét habtejszínnel és cherry aroma keverékével vonjuk be. Leveleket is csinálhatunk, amihez mandula aromát használjunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3824
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virágtorta 2. - cherry-s
Ildikó79 41 recept

Születésnapomra leptem meg magam vele. Kicsit macerás volt elkészíteni, de megérte, mert ez a hapci tetszett a kisfimanak is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...