r
Nosalty Logó

Virágos franciasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
B.Brigitta
Virágos franciasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2100 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    625 micro
  • β-karotin
    1647 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    139.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3222.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    782 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1324.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2273 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    5004 micro
  • β-karotin
    13176 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7557 micro
Összesen 2100 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    265 micro
  • β-karotin
    697 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alapot vagy a friss zöldségeket megfőzzük sós, borsos vízben, vagy ha van húsleves vagy zöldségleves alapunk, akkor abban.
  2. Főzés után leszűrjük, és a tartármártásba öntjük. A tartárhoz a nagy tejfölt elkeverjük a tejföl felényi majonézzel, majd sóval, egy mokkányi cukorral, mustárral, citromlével és borssal ízesítjük.
  3. A virághoz megfőzzük keményre a tojásokat, majd a sárgáját összetörjük, és a fehérjét csíkokra vágjuk. A hideg saláta tetején virágot formázunk belőle.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5729
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
B.Brigitta 24 recept

Szülinapi menü része volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...