r
Nosalty Logó

Virágos franciasaláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
B.Brigitta
Virágos franciasaláta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

262
Kalória
7.7g
Fehérje
20.2g
Szénhidrátok
17.5g
Zsír
165.6g
Víz
148.8g
Koleszterin
3.8g
Rost
10.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2100 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    165.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    625 micro
  • β-karotin
    1647 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    139.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3222.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    782 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1324.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2273 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    5004 micro
  • β-karotin
    13176 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7557 micro
Összesen 2100 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    265 micro
  • β-karotin
    697 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

  1. Az alapot vagy a friss zöldségeket megfőzzük sós, borsos vízben, vagy ha van húsleves vagy zöldségleves alapunk, akkor abban.
  2. Főzés után leszűrjük, és a tartármártásba öntjük. A tartárhoz a nagy tejfölt elkeverjük a tejföl felényi majonézzel, majd sóval, egy mokkányi cukorral, mustárral, citromlével és borssal ízesítjük.
  3. A virághoz megfőzzük keményre a tojásokat, majd a sárgáját összetörjük, és a fehérjét csíkokra vágjuk. A hideg saláta tetején virágot formázunk belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés ideje: 20 perc

Szülinapi menü része volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!