r
Nosalty Logó

Vincellérné diótortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
marcipann
Vincellérné diótortája
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 6628 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 300 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.7 g

Zsír

  • Összesen
    463.8 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7635.8 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    2682 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.3 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    800.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1148 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    959 micro
Összesen 6628 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tészta

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tészta

  1. A vajat v. margarint 7,5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat a sütőporral, és citromhéjjal elkevert liszttel váltakozva. Végül belekeverünk 5 dkg darált diót, 8 dkg durvára felaprított diót és 10-10 dkg fehér illetve kék szőlőt.
  2. A masszát margarinnal kikent lisztezett tortaformába simítjuk.
  3. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük (tűpróba). Rövid pihentetés után a formából kiborítjuk, és hűlni hagyjuk.
  4. A krémhez a mascarponét a túróval, a citromlével, és a maradék cukorral kikeverjük. A kihűlt tortalap köré karimát pattintunk, és a krémet hullámosan a tortára kenjük, majd legalább 2 órára a hűtőbe állítjuk.
  5. A tojásfehérjét villával elkeverjük, a maradék szőlő szemeket belemártjuk, majd a nagy szemű cukorba forgatjuk és száradni hagyjuk.
  6. Végül a torta tetejét a maradék dióval és cukrozott szőlőszemekkel díszítjük. Ha van menta vagy citromfű levelünk, azt is tehetünk rá díszítésként.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3393
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
marcipann 8 recept

Ez is Tina újságból való. Egy őszi  vasárnapon a vincellér pecsenye után jó desszertnek tűnt. Valóban az is lett. Nem túl bonyolult, de annál mutatósabb és ráadásul nagyon finom.

Hozzávalók

A tészta

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk