r
Nosalty Logó

Vincellérné diótortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
marcipann
Vincellérné diótortája
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 6628 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 300 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.7 g

Zsír

  • Összesen
    463.8 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7635.8 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    2682 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.3 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    800.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1148 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    959 micro
Összesen 6628 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tészta

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tészta

  1. A vajat v. margarint 7,5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat a sütőporral, és citromhéjjal elkevert liszttel váltakozva. Végül belekeverünk 5 dkg darált diót, 8 dkg durvára felaprított diót és 10-10 dkg fehér illetve kék szőlőt.
  2. A masszát margarinnal kikent lisztezett tortaformába simítjuk.
  3. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük (tűpróba). Rövid pihentetés után a formából kiborítjuk, és hűlni hagyjuk.
  4. A krémhez a mascarponét a túróval, a citromlével, és a maradék cukorral kikeverjük. A kihűlt tortalap köré karimát pattintunk, és a krémet hullámosan a tortára kenjük, majd legalább 2 órára a hűtőbe állítjuk.
  5. A tojásfehérjét villával elkeverjük, a maradék szőlő szemeket belemártjuk, majd a nagy szemű cukorba forgatjuk és száradni hagyjuk.
  6. Végül a torta tetejét a maradék dióval és cukrozott szőlőszemekkel díszítjük. Ha van menta vagy citromfű levelünk, azt is tehetünk rá díszítésként.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3393
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
marcipann 8 recept

Ez is Tina újságból való. Egy őszi  vasárnapon a vincellér pecsenye után jó desszertnek tűnt. Valóban az is lett. Nem túl bonyolult, de annál mutatósabb és ráadásul nagyon finom.

Hozzávalók

A tészta

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...