Vincellérné diótortája
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
marcipann
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tészta
-
10g vaj75 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
3 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
11g dió71 kcal
-
17g szőlő11 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
1g margarin6 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A krémhez
-
42g mascarpone168 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
5g citromlé1 kcal
A tetejére
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
3g szőlő2 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
2g dió11 kcal
-
0g menta0 kcal
Összesen
552
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tészta
-
125g vaj896 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
130g dió850 kcal
-
200g szőlő132 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
10g margarin72 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
60g citromlé13 kcal
A tetejére
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
40g szőlő26 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
20g dió131 kcal
-
0g menta0 kcal
Összesen
6628
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tészta
-
5.7g vaj41 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
7.5g tojás9 kcal
-
9.1g finomliszt33 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
5.9g dió39 kcal
-
9.1g szőlő6 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
0.5g margarin3 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
22.7g mascarpone92 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
22.7g tehéntúró33 kcal
-
2.7g citromlé1 kcal
A tetejére
-
1.8g tojásfehérje1 kcal
-
1.8g szőlő1 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
0.9g dió6 kcal
-
0g menta0 kcal
Összesen
300
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 636.3 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
552
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 185.7 g
Zsír
-
Összesen 463.8 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 81 g
-
Koleszterin 809 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7635.8 g
-
Cink 1308 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 1172 mg
-
Vas 1011 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 2682 mg
-
Nátrium 865 mg
-
Réz 53 mg
-
Mangán 47 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 439.3 g
-
Cukor 247 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 800.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 549 mg
-
Retinol - A vitamin: 1148 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 367 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 959 micro
Összesen
6628
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346 g
-
Cink 59 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 27 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
300
kcal
Hozzávalók
A tészta
-
7.5 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
13 dkg dió
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek margarin
-
1 evőkanál finomliszt
A krémhez
-
50 dkg mascarpone
-
7.5 dkg cukor
-
50 dkg tehéntúró
-
1.5 citromból nyert citromlé
A tetejére
-
1 db tojásfehérje
-
4 dkg szőlő
Elkészítés
A tészta
- A vajat v. margarint 7,5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat a sütőporral, és citromhéjjal elkevert liszttel váltakozva. Végül belekeverünk 5 dkg darált diót, 8 dkg durvára felaprított diót és 10-10 dkg fehér illetve kék szőlőt.
- A masszát margarinnal kikent lisztezett tortaformába simítjuk.
- Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük (tűpróba). Rövid pihentetés után a formából kiborítjuk, és hűlni hagyjuk.
- A krémhez a mascarponét a túróval, a citromlével, és a maradék cukorral kikeverjük. A kihűlt tortalap köré karimát pattintunk, és a krémet hullámosan a tortára kenjük, majd legalább 2 órára a hűtőbe állítjuk.
- A tojásfehérjét villával elkeverjük, a maradék szőlő szemeket belemártjuk, majd a nagy szemű cukorba forgatjuk és száradni hagyjuk.
- Végül a torta tetejét a maradék dióval és cukrozott szőlőszemekkel díszítjük. Ha van menta vagy citromfű levelünk, azt is tehetünk rá díszítésként.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3393
- Feltöltés dátuma: 2011. december 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
marcipann
8 recept
Ez is Tina újságból való. Egy őszi vasárnapon a vincellér pecsenye után jó desszertnek tűnt. Valóban az is lett. Nem túl bonyolult, de annál mutatósabb és ráadásul nagyon finom.