r
Nosalty Logó

Villámgyors hideg joghurtos uborkakrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Villámgyors hideg joghurtos uborkakrémleves
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 263 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1055 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 263 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2433.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1175.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    992 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    245 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    895 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    2643 micro
  • β-crypt
    203 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2685 micro
Összesen 1055 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első körben a magokat egy kis sütőtálba borítjuk, és 180 fokon 4-5 perc alatt illatosra pirítjuk. Tálasáig félre tesszük.
  2. Az uborkákat megmossuk, a végeiket levágjuk, felkarikázzak, majd turmixba tesszük.
  3. Mehet bele két fokhagymagerezd, egy csokor petrezselyem és sok-sok kapor. Hozzáfacsarjuk egy fél citrom levét is.
  4. Hozzáöntjük a joghurtot, meglocsoljuk olívaolajjal, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk az egészet.
  5. Elkezdjük turmixolni, és közben csorgatunk hozzá egy kevés vizet, figyelve, hogy mikor éri el a megfelelő krémességet.
  6. Egy-két órára hűtőbe tesszük, majd hidegen tálaljuk a pirított magvakkal és friss fűszernövényekkel megszórva.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5397
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 26.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

A nyárnak ugyan már vége, de az idő még kellemesen meleg ahhoz, hogy egy ilyen könnyed levessel idézzük meg a nyári heteket. Főzni nem is kell: az uborkaleves krémességét a görög joghurt, pikáns frissességét pedig a sok-sok kapor és fokhagyma adja. Ha kicsit sűrűbbre készítjük, akkor grillezett húsokhoz, halakhoz vagy sült zöldségekhez is jól illik, felhasználásának csak a képzelet szab határt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...