r
Nosalty Logó

Viktória szelet Inom konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Viktória szelet Inom konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 898 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 5382 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    248 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 898 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    240 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5024.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1269 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    2151 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    747.3 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1488 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1224 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    823 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 5382 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,és három lapot sütünk belőle.
  2. Az almát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük,kissé kicsavarjuk, és a kapott almalevet félretesszük, majda cukorral megpároljuk, fahéjjal ízesítjük, hűtjük.
  3. A mascarponéhoz keverjük az almalevet, ízesítjük a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal, majd a kemény habbá vert tejszínt hozzákeverjük.
  4. A lapokat megtöltjük. Az első lapra kenjük az almát, rátesszük a második lapot, erre kenjük a mascarponés krém háromnegyedét, majd befedjük a harmadik lappal.
  5. A maradék krémet a tészta tetejére simítjuk, reszelt csokoládéval díszítjük. Hűvös helyen hagyjuk puhulni egy éjszakát, csak másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 610
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 54180
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütemény alapötlete egy pohárkrém volt. Az alkotóelemek mindegyike a család kedvence, így lett "kikísérletezve" maga a sütemény. Bevallom, ez életem első ilyen próbálkozása, s nagyon jól sikerült. Igazi győzelem, így aztán a leánykámról kapta a nevét. Remélem, másnál is sikert fog aratni!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...