r
Nosalty Logó

Vietnámi palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
eztettem
Vietnámi palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

a palacsintához

a szószhoz

a töltelékhez

Összesen 520 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

a palacsintához

a szószhoz

a töltelékhez

Összesen 1557 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

a palacsintához

a szószhoz

a töltelékhez

Összesen 112 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 520 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2730.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    935 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    1010 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 1557 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

a palacsintához

a szószhoz

a töltelékhez

Elkészítés

a palacsintához

  1. A palacsintához a lisztet összekeverjük a tojással és a csipet sóval, a tejet fokozatosan adagolva hozzá csomómentesre keverjük. A szárított fűszereket a végén adjuk hozzá. Amíg a szószt összekeverjük, hagyjuk állni.

a szószhoz

  1. A szószhoz összeöntjük az összes hozzávalót, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.

a töltelékhez

  1. Az apróra vágott húst összekeverjük ezzel a szósszal.
  2. A palacsintatésztából kis merőkanálnyi adagokban palacsintát sütünk, a kész palacsinta egyik felére halmozzuk a vegyes salátát, egy-két evőkanálnyit rákanalazunk a szósszal elkevert húsból. Félbehajtva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12154
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vietnámi palacsinta
eztettem 39 recept

Igaziból ez egy erőteljesen átírt vietnámi palacsinta (banh xeó): az eredeti rizsliszttel és kókusztejjel készül, egyik sem beszerezhetetlen hozzávaló, érdemes kipróbálni velük. A palacsinta élénk sárgája a kurkumától lett - a palacsintatésztában még annyira nem ütközik ki, sülés közben lesz ilyen szép sárga. Az ázsiai ételeknek a lelke a szósz, ebből sem szabad semmiképp kihagyni.

Hozzávalók

a palacsintához

a szószhoz

a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...