r
Nosalty Logó

Vendégváró szelet Kattikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kattika
Vendégváró szelet Kattikától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A barna lapokhoz

A nyújtáshoz

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A barna lapokhoz

A nyújtáshoz

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A barna lapokhoz

A nyújtáshoz

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109.2 g

Zsír

  • Összesen
    340.3 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1983 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5117.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    1421 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1966 mg
  • Nátrium
    1192 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    926.6 g
  • Cukor
    550 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1962 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    352 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1924 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1641 micro
Összesen 7179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A barna lapokhoz

A nyújtáshoz

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A barna lapokhoz

  1. Először elkészítjük a barna lapokat: ahozzávalókat összedolgozzuk, lisztes nyújtódeszkán 2 lapot nyújtunk belőle, egyenként megsütjük őket, nagyon hamar kész lesz.
  2. Meglocsoljuk őket rumaromával.
  3. Elkészítjük a sárga lapot, a piskótát: 1 csésze cukrot 5 ek vízzel sziruppá főzünk. A tojások sárgáját és fehérjét külön választjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, úgy, hogy kb. háromnegyed időnél adagoljuk hozzá a cukorszirupot folyamatosan verve a habot. Beletöltünk 2 ek olajat és a 4 tojássárgáját. Beleforgatjuk óvatosan a lisztet és a sütőport.
  4. Egy ugyanakkora tepsiben (akár ugyanabban), mint a barna lapokat sütöttük, készre sütjük.
  5. Elkészítjük a krémet: apudingport elkeverjük 4 ek tejjel és 2-3 ek cukorral, valamint 2 tojássárgájával.
  6. A tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingporos keveréket, sűrű pudingot főzünk belőle.
  7. A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd ezt hozzákavarjuk a langyosra hűlt pudinghoz.
  8. Összeállítjuk a tésztát: egy barna lapot megkenünk a krém felével, ráhelyezzük a piskótát, amire rákenjük a maradék krémet, majd ismét egy barna lap.
  9. A tetejére gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, amihez olajat keverünk, és ezzel bevonjuk a legfelső barna lapot.
  10. Mivel elég magas lesz a sütemény, vékonyan szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13907
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kattika 126 recept

Ismét egy finom sütemény nagymama konyhájából.:)

Hozzávalók

A barna lapokhoz

A nyújtáshoz

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...