Vendégváró szelet Kattikától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kattika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
A barna lapokhoz
-
25g finomliszt91 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
2 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
1g tej1 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
A nyújtáshoz
-
2g finomliszt5 kcal
A piskótához
-
23g cukor89 kcal
-
4g víz0 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
16g tojásfehérje8 kcal
-
14 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
40g tej22 kcal
-
17 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
20g cukor77 kcal
A tetejére
-
10g tejcsokoládé54 kcal
-
28 kcal
Összesen
716
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
A barna lapokhoz
-
250g finomliszt910 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
23 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
10g tej6 kcal
-
15g rumaroma0 kcal
A nyújtáshoz
-
15g finomliszt55 kcal
A piskótához
-
230g cukor890 kcal
-
40g víz0 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
400g tej224 kcal
-
171 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
200g cukor774 kcal
A tetejére
-
100g tejcsokoládé535 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
Összesen
7179
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
A barna lapokhoz
-
11.6g finomliszt42 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
2.3g sertészsír21 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
0.5g tej0 kcal
-
0.7g rumaroma0 kcal
A nyújtáshoz
-
0.7g finomliszt3 kcal
A piskótához
-
10.7g cukor41 kcal
-
1.9g víz0 kcal
-
3.7g tojássárgája12 kcal
-
7.4g tojásfehérje4 kcal
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
-
7g finomliszt25 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
18.6g tej10 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
9.3g vaj67 kcal
-
9.3g cukor36 kcal
A tetejére
-
4.6g tejcsokoládé25 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
Összesen
333
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 511.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.7 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
716
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 109.2 g
Zsír
-
Összesen 340.3 g
-
Telített zsírsav 164 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 1983 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5117.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 1421 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 1966 mg
-
Nátrium 1192 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 926.6 g
-
Cukor 550 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 367.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1962 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 352 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 333 micro
-
Kolin: 1281 mg
-
Retinol - A vitamin: 1924 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 422 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1641 micro
Összesen
7179
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
333
kcal
Hozzávalók
A barna lapokhoz
-
25 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
5 dkg sertészsír
-
1 dkg cukrozatlan kakaópor
-
5 dkg cukor
-
1 késhegynyi szalalkáli
-
1 ek tej
-
15 ml rumaroma
A nyújtáshoz
-
1 evőkanál finomliszt
A piskótához
-
1 bögre cukor
-
5 ek víz
-
4 db tojássárgája
-
4 db tojásfehérje
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 bögre finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
4 dl tej
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
2 db tojássárgája
-
20 dkg vaj
-
20 dkg cukor
A tetejére
-
10 dkg tejcsokoládé
-
4 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A barna lapokhoz
- Először elkészítjük a barna lapokat: ahozzávalókat összedolgozzuk, lisztes nyújtódeszkán 2 lapot nyújtunk belőle, egyenként megsütjük őket, nagyon hamar kész lesz.
- Meglocsoljuk őket rumaromával.
- Elkészítjük a sárga lapot, a piskótát: 1 csésze cukrot 5 ek vízzel sziruppá főzünk. A tojások sárgáját és fehérjét külön választjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, úgy, hogy kb. háromnegyed időnél adagoljuk hozzá a cukorszirupot folyamatosan verve a habot. Beletöltünk 2 ek olajat és a 4 tojássárgáját. Beleforgatjuk óvatosan a lisztet és a sütőport.
- Egy ugyanakkora tepsiben (akár ugyanabban), mint a barna lapokat sütöttük, készre sütjük.
- Elkészítjük a krémet: apudingport elkeverjük 4 ek tejjel és 2-3 ek cukorral, valamint 2 tojássárgájával.
- A tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingporos keveréket, sűrű pudingot főzünk belőle.
- A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd ezt hozzákavarjuk a langyosra hűlt pudinghoz.
- Összeállítjuk a tésztát: egy barna lapot megkenünk a krém felével, ráhelyezzük a piskótát, amire rákenjük a maradék krémet, majd ismét egy barna lap.
- A tetejére gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, amihez olajat keverünk, és ezzel bevonjuk a legfelső barna lapot.
- Mivel elég magas lesz a sütemény, vékonyan szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 13917
- Feltöltés dátuma: 2012. október 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Kattika
126 recept
Ismét egy finom sütemény nagymama konyhájából.:)