r
Nosalty Logó

Vendégváró linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tamil
Vendégváró linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Összesen 985 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Összesen 5915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Összesen 394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 985 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    319.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4321.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1013 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2015 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.6 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    322 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2388 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1619 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 5915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 394 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a porcukrot, a sütőport, citrom héjat, vaníliás cukrot, sót összekeverjük.
  2. Beletesszük a kis kockákra felvágott margarint, és könnyed morzsolással összedolgozzuk. (2 tenyér egymáshoz dörgölésével.) Nem melegítjük a tésztát a kezünkkel.
  3. Mikor már kellően egyneműsítettük, az anyag közepébe mélyedést csinálunk, és beleütjük a 2 tojássárgáját és a 2 dl tejfölt. Fakanál nyelével kevergetjük össze a tojássárgát és a tejfölt, és egyre nagyobb mennyiséget a lisztes részből hozzákeverünk.
  4. Végül kézzel az egész tésztát egyneműsítjük. VIGYÁZAT! Nem szabad sokáig gyúrni, és azért kell fakanál nyelét használni, mert nem melegedhet át a tészta!
  5. Amikor összeállt a tésztánk, alufóliába csomagoljuk, és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
  6. Másnap lisztezett gyúródeszkán kb.1/2 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát (lehet még vékonyabb is, mert a sütőportól megemelkedik sütés közben), és különböző formákkal kiszaggatjuk a linzert. Margarinnal kikent tepsibe helyezzük a formázott tésztákat.
  7. A tetejüket felvert tojással megkenjük, és ízlés szerint díszítjük.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.
  9. Tálcára szedjük, és 5-6 napig biztosan tárolható. Természetesen, ha addig el nem fogy. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6099
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám csinálta mindig, ha sok vendég jött, és nem akart az utolsó pillanatban a sütéssel bajlódni. Előtte 2 nappal megcsinálta, és nagy sikere volt vele. Bár volt , amikor nem maradt  elég a vendégeknek, mert addigra megfalta a család. :) Ilyenkor még egy adagot kellett sütni. Később viszont eleve dupla adag készült belőle, és így mindenkinek jutott.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...