Vendégváró húsos zöldségkoszorú
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
A koszorúhoz
-
135g főtt tojás209 kcal
-
50g gépsonka69 kcal
-
50g kovászos uborka8 kcal
-
12 kcal
-
9 kcal
-
16 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
6g zselatin21 kcal
-
25g alaplé2 kcal
-
25g víz0 kcal
-
50g tartármártás106 kcal
A tartármártáshoz
-
113g tejföl223 kcal
-
75g majonéz401 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5g mustár3 kcal
Összesen
1095
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
A koszorúhoz
-
540g főtt tojás837 kcal
-
200g gépsonka276 kcal
-
200g kovászos uborka30 kcal
-
49 kcal
-
38 kcal
-
62 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
25g zselatin84 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
100g víz0 kcal
-
200g tartármártás422 kcal
A tartármártáshoz
-
450g tejföl891 kcal
-
300g majonéz1605 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
20g mustár12 kcal
Összesen
4379
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
A koszorúhoz
-
18g főtt tojás28 kcal
-
6.7g gépsonka9 kcal
-
6.7g kovászos uborka1 kcal
-
2 kcal
-
1 kcal
-
2 kcal
-
6g lilahagyma2 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
-
3.3g alaplé0 kcal
-
3.3g víz0 kcal
-
6.7g tartármártás14 kcal
A tartármártáshoz
-
15g tejföl30 kcal
-
10g majonéz53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
Összesen
145
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 38.1 g
Zsír
-
Összesen 92 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 573 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2412.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 391 mg
-
Nátrium 1679 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 470.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 437 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 210 mg
-
D vitamin: 118 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 434 mg
-
Retinol - A vitamin: 337 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1035 micro
-
β-crypt 281 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 712 micro
Összesen
1095
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 152.3 g
Zsír
-
Összesen 368.2 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 2294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9648.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 919 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 1564 mg
-
Nátrium 6716 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.9 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1881.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1749 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 841 mg
-
D vitamin: 474 micro
-
K vitamin: 166 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 487 micro
-
Kolin: 1736 mg
-
Retinol - A vitamin: 1350 micro
-
α-karotin 130 micro
-
β-karotin 4139 micro
-
β-crypt 1123 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2849 micro
Összesen
4379
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
A koszorúhoz
-
9 db főtt tojás
-
20 dkg gépsonka
-
5 közepes db kovászos uborka
-
2 közepes fej lilahagyma
-
25 g zselatin
-
1 dl alaplé
-
1 dl víz
-
2 dl tartármártás
A tartármártáshoz
-
450 g tejföl
-
300 g majonéz
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
2 ek mustár
Elkészítés
A koszorúhoz
- A hagymát, uborkát, paprikákat aprítógépbe tesszük, és felaprítjuk. A sonkát felkockázzuk, és a zöldségekhez adjuk.
- A tartármártást a hozzávalókból összekeverjük, majd a zöldséges-sonkás masszához adjuk.
- A zselatint 1 dl hideg vízzel apránként felöntjük. A húslevest felforraljuk, és a beáztatott zselatinhoz adagoljuk, csomómentesre keverjük, és felfőzzük.
- Végül a kihűlt zselatint a masszához adjuk, összekeverjük.
- Egy formát (lehet őzgerinc is) kiolajozunk, beleöntjük a fele masszát, sorban belerakjuk a főtt tojásokat, és lezárjuk a masszával. Én egy éjszakára szoktam hűtőbe tenni, de lehet akár öt óra múlva is fogyasztani.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 224
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16813
- Feltöltés dátuma: 2012. április 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az eredeti receptet egy kedves ismerősömtől kaptam, amit kicsit átigazítottam, hogy a húsvéti ételekhez még jobban passzoljon. Így kerültek bele a főtt tojások egészben, felaprítás helyett. Sőt, így még látványosabbb is lett a már addig is eléggé mutatós hidegtál.