r
Nosalty Logó

Vendégváró húsos zöldségkoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vendégváró húsos zöldségkoszorú
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A koszorúhoz

A tartármártáshoz

Összesen 1095 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A koszorúhoz

A tartármártáshoz

Összesen 4379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A koszorúhoz

A tartármártáshoz

Összesen 145 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2412.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    1679 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1035 micro
  • β-crypt
    281 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    712 micro
Összesen 1095 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    152.3 g

Zsír

  • Összesen
    368.2 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9648.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    919 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    6716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1881.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1749 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    841 mg
  • D vitamin:
    474 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    1736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1350 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    4139 micro
  • β-crypt
    1123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2849 micro
Összesen 4379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A koszorúhoz

  1. A hagymát, uborkát, paprikákat aprítógépbe tesszük, és felaprítjuk. A sonkát felkockázzuk, és a zöldségekhez adjuk.
  2. A tartármártást a hozzávalókból összekeverjük, majd a zöldséges-sonkás masszához adjuk.
  3. A zselatint 1 dl hideg vízzel apránként felöntjük. A húslevest felforraljuk, és a beáztatott zselatinhoz adagoljuk, csomómentesre keverjük, és felfőzzük.
  4. Végül a kihűlt zselatint a masszához adjuk, összekeverjük.
  5. Egy formát (lehet őzgerinc is) kiolajozunk, beleöntjük a fele masszát, sorban belerakjuk a főtt tojásokat, és lezárjuk a masszával. Én egy éjszakára szoktam hűtőbe tenni, de lehet akár öt óra múlva is fogyasztani.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16828
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet egy kedves ismerősömtől kaptam, amit kicsit átigazítottam, hogy a húsvéti ételekhez még jobban passzoljon. Így kerültek bele a főtt tojások egészben, felaprítás helyett. Sőt, így még látványosabbb is lett a már addig is eléggé mutatós hidegtál.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...