r
Nosalty Logó

Vendégváró hidegtál impreza konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vendégváró hidegtál impreza konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A franciasalátához

A sonkatekercshez

A kaszinótojáshoz

A fasírthoz

Az összeállításhoz

Összesen 1208 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A franciasalátához

A sonkatekercshez

A kaszinótojáshoz

A fasírthoz

Az összeállításhoz

Összesen 6037 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A franciasalátához

A sonkatekercshez

A kaszinótojáshoz

A fasírthoz

Az összeállításhoz

Összesen 236 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1808.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    362 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 1208 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.4 g

Zsír

  • Összesen
    500.7 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    2258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9040.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    1106 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2095 mg
  • Nátrium
    5334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1024.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    442 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    1693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1354 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    1835 micro
Összesen 6037 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    71 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A franciasalátához

A sonkatekercshez

A kaszinótojáshoz

A fasírthoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A franciasalátához

  1. A franciasalátához feltesszük a vizet, ha forr, beleöntjük a franciasalátát, 10 perc alatt puhára főzzük.
  2. A tejfölt, a majonézt, a mustárt, a fűszereket és franciasalátát jól összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
  3. A sonkatekercshez a hozzávalókat jól összekeverjük, a megfőtt tojássárgáját összetörjük, és úgy adjuk a masszához. Minden sonkára teszünk belőle és feltekerjük.
  4. A kaszinótojáshoz a tojásokat megfőzzük sós vízben. Ha kész, megpucoljuk a tojásokat, kettévágjuk.
  5. A sárgáját összetörjük, hozzáadjuk a sajtot, tejfölt, fűszereket, jól összekeverjük és visszatöltjük a tojásfehérjébe.
  6. A fasírthoz a hagymát olajon megdinszteljük, adunk hozzá pirospaprikát, és ráöntjük a darált húsra.
  7. Hozzáadjuk az előzőleg vízbe beáztatott, kinyomkodott kenyeret, a megpucolt fokhagymát, a fűszereket, a tojást. Jól összedolgozzuk. Gombócokat formálunk belőle, megforgatjuk prézlibe és olajba kisütjük.
  8. Most pakoljuk nagy tányérra, mindenki ízlés szerint. (Én ezt az elrendezést választottam.)
  9. A virslit polip formába vágjuk ki. A szemét és a száját késsel formáljuk ki, a ketchupot tegyünk a nyílásokba, és a polip fejére, az lesz a sapkája.
  10. Díszíthetjük még kolbásszal, kis karikára vágjuk, nyomunk rá egy kis majonézt, és fogpiszkálót szúrunk bele. A fasírtokba is szúrhatunk fogpiszkálót.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 335
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 116
  • Össznézettség: 80795
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Ajánló

Akára a húsvéti asztalra is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régen készítettem hidegtálat, pedig nagyon szeretem, most gyorsan összedobtam.

Hozzávalók

A franciasalátához

A sonkatekercshez

A kaszinótojáshoz

A fasírthoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...