r
Nosalty Logó

Vendégváró falatkák és puliszkatál

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ancika
Vendégváró falatkák és puliszkatál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A puliszkához

A falatkákhoz

Összesen 931 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A puliszkához

A falatkákhoz

Összesen 5580 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A puliszkához

A falatkákhoz

Összesen 217 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1589.7 g
  • Cink
    176 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    136 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    80 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 931 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.2 g

Zsír

  • Összesen
    402.4 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9538 g
  • Cink
    1056 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    2246 mg
  • Vas
    813 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    2980 mg
  • Nátrium
    1717 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1258.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1331 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    102 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1098 micro
  • α-karotin
    415 micro
  • β-karotin
    2542 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4758 micro
Összesen 5580 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.9 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    202 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

A puliszkához

A falatkákhoz

Elkészítés

A puliszkához

  1. A kukoricadarát háromszoros mennyiségű sós vízben folytonos kevergetés közben megfőzzük.
  2. A kétfajta túrót villával összetörjük, majd óvatosan megsózzuk (a juhtúró is sós).
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és belesímítunk egy sor puliszkát. Erre egy réteg túrót, majd ismét puliszkát. Ha maradt túró, azt még rákenjük, és meglocsoljuk tejföllel, majd az íz és a "színek játéka" miatt egy kis adag lecsóval beterítjük.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk, és jól átforrósítjuk, illetve pirítjuk.
  5. Közben a vendégváró falatkákat forró olajban pirosra sütjük, papírtörlőre szedjük, majd mindegyik golyó tetejére teszünk egy kis kocka sajtot, erre kis kocka pritaminpaprikát vagy uborkát, és fogvájóval rögzítjük.
  6. Egy dekoratív tálra vagy tányérra megmosott, leszárított salátaleveleket rakunk, erre a "cicomázott" húsgolyókat rakjuk, majd még uborkaspirállal és paradicsomgerezdekkel is díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 42062
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégváró falatkák és puliszkatál
Ancika 5 recept

Mint ismeretes, a puliszka edélyi étel. Különféle változatban el lehet készíteni, de Erdélyben a juhtúróval párosítják igazán. Amikor először erdélyi ismerőseimnél ettem pulisztkát, csak úgy natúran kínálták fel. Nem igazán nyerte el a tetszésem. Ezt látva, a házigazda, felpakolt nekem az asztalra különféle sajtokat, túrót, sőt lekvárt is. Ha hiszitek, ha nem, a lekvárral sem volt rossz.

Hozzávalók

A puliszkához

A falatkákhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...