r
Nosalty Logó

Vegyes sós pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csiki Piroska
Vegyes sós pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

844
Kalória
27.1g
Fehérje
63.9g
Szénhidrátok
54.3g
Zsír
262.7g
Víz
235g
Koleszterin
6.2g
Rost
8.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 844 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5056 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 169 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    262.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    1042 micro
  • β-karotin
    3018 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 844 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.4 g

Zsír

  • Összesen
    325.6 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8344.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1861 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2214 mg
  • Nátrium
    3616 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1576.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4493 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    381 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    928 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    607 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2715 micro
  • α-karotin
    6252 micro
  • β-karotin
    18107 micro
  • β-crypt
    246 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6778 micro
Összesen 5056 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, vajat és az ecetes vizet összegyúrjuk.
  2. Vékonyra nyújtuk, megkenjük a puhavajjal és felsodorjuk. Roládot készítünk és 2 órára hűtőbe tesszük. Még jobb, ha este elkészítjük a tésztát.
  3. Az olajon a hagymát kissé megdinszteljük a sárgarépával, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, a gombát és roppanósra pároljuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojást.
  4. A zöldséges masszát két részre osztjuk, az egyikbe belevegyítjük az apróra vágott sonkát. A tészta egyharmadát félre tesszük, a többit kinyújtjuk téglalap alakúra, kb. 40x30 cm- re.
  5. A tésztát a tepsibe helyezzük. Egyik felébe a zöldséges, a másik felébe a húsos masszát tesszük. A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval szép recés csíkokat vágunk, és a töltelékre rácsozzuk. Megkenjük tojással.
  6. Kb. 30 percet sütjük közepes lángon. Miután a lángot eloltottuk, megszórjuk reszelt sajttal. Még pár percig a sütőben hagyjuk, amíg a sajt kissé megolvad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30

Váratlanul vendégek jelentkeztek  be, szerencsére volt egy adag vajas tésztám és a zöldség is adva volt. Volt két személyre való pörköltem, ledaráltam és úgy tettem bele a masszába. Mivel van egy vegás családtagom úgy oldottam meg, hogy mindenkinek jó legyen, ezért osztottam kétfele. Így született meg a vegyes pite. Nagy sikere volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!