r
Nosalty Logó

Vegyes sós pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csiki Piroska
Vegyes sós pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

844
Kalória
27.1g
Fehérje
63.9g
Szénhidrátok
54.3g
Zsír
262.7g
Víz
235g
Koleszterin
6.2g
Rost
8.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 844 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5056 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 169 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    262.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    1042 micro
  • β-karotin
    3018 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 844 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.4 g

Zsír

  • Összesen
    325.6 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8344.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1861 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2214 mg
  • Nátrium
    3616 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1576.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4493 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    381 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    928 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    607 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2715 micro
  • α-karotin
    6252 micro
  • β-karotin
    18107 micro
  • β-crypt
    246 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6778 micro
Összesen 5056 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, vajat és az ecetes vizet összegyúrjuk.
  2. Vékonyra nyújtuk, megkenjük a puhavajjal és felsodorjuk. Roládot készítünk és 2 órára hűtőbe tesszük. Még jobb, ha este elkészítjük a tésztát.
  3. Az olajon a hagymát kissé megdinszteljük a sárgarépával, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, a gombát és roppanósra pároljuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojást.
  4. A zöldséges masszát két részre osztjuk, az egyikbe belevegyítjük az apróra vágott sonkát. A tészta egyharmadát félre tesszük, a többit kinyújtjuk téglalap alakúra, kb. 40x30 cm- re.
  5. A tésztát a tepsibe helyezzük. Egyik felébe a zöldséges, a másik felébe a húsos masszát tesszük. A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval szép recés csíkokat vágunk, és a töltelékre rácsozzuk. Megkenjük tojással.
  6. Kb. 30 percet sütjük közepes lángon. Miután a lángot eloltottuk, megszórjuk reszelt sajttal. Még pár percig a sütőben hagyjuk, amíg a sajt kissé megolvad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30

Váratlanul vendégek jelentkeztek  be, szerencsére volt egy adag vajas tésztám és a zöldség is adva volt. Volt két személyre való pörköltem, ledaráltam és úgy tettem bele a masszába. Mivel van egy vegás családtagom úgy oldottam meg, hogy mindenkinek jó legyen, ezért osztottam kétfele. Így született meg a vegyes pite. Nagy sikere volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!