Vegetáriánus lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Barilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
Besamel mártáshoz
-
125g lasagne tészta464 kcal
-
18g vaj125 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
150g tej84 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3g só0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
7g fenyőmag45 kcal
-
175g zöldspárga25 kcal
-
25g olívaolaj221 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
38g pecorino sajt145 kcal
-
100g padlizsán24 kcal
-
13g zsemlemorzsa49 kcal
Pesto szószhoz
Az összeállítás
Összesen
1321
kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
Besamel mártáshoz
-
500g lasagne tészta1855 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
600g tej336 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
12g só0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
27g fenyőmag182 kcal
-
700g zöldspárga98 kcal
-
100g olívaolaj884 kcal
-
80g parmezán sajt314 kcal
-
150g pecorino sajt581 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
Pesto szószhoz
Az összeállítás
Összesen
5289
kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
Besamel mártáshoz
-
17.7g lasagne tészta66 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
21.3g tej12 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.1g bazsalikom0 kcal
-
1g fenyőmag6 kcal
-
24.8g zöldspárga3 kcal
-
3.5g olívaolaj31 kcal
-
2.8g parmezán sajt11 kcal
-
5.3g pecorino sajt21 kcal
-
14.2g padlizsán3 kcal
-
1.8g zsemlemorzsa7 kcal
Pesto szószhoz
Az összeállítás
Összesen
186
kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 48.1 g
Zsír
-
Összesen 64.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4075.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 933 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 838 mg
-
Nátrium 2030 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 240.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 138 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 413 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1077 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1778 micro
Összesen
1321
kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 192.4 g
Zsír
-
Összesen 258.7 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 361 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16300.7 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 403 mg
-
Kálcium 3730 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 628 mg
-
Foszfor 3352 mg
-
Nátrium 8120 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 535.4 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 963.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 993 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 551 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1650 micro
-
Kolin: 243 mg
-
Retinol - A vitamin: 631 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 4307 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7110 micro
Összesen
5289
kcal
- 10% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 578.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
Besamel mártáshoz
-
500 g lasagne tészta
-
5 ek vaj
-
4 evőkanál finomliszt
-
600 ml tej
-
0.5 teáskanál szerecsendió
-
2 teáskanál só
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 csokor bazsalikom
-
3 ek fenyőmag
-
70 dkg zöldspárga
-
100 ml olívaolaj
-
8 dkg parmezán sajt
-
15 dkg pecorino sajt
-
1 db padlizsán
-
5 ek zsemlemorzsa
Pesto szószhoz
Az összeállítás
Elkészítés
Besamel mártáshoz
- Először besamel mártást készítünk a vajból, a lisztből, a tejből, és két teáskanál sóból és fél teáskanál őrölt szerecsendióból.
- Olvasszuk fel a vajat egy közepes szószkészítő edényben, majd adjuk hozzá a lisztet, keverjük simára vele, és addig főzzük, ameddig világosbarna színt nem kap, ez kb. 6-7 perc.
- Mindeközben egy másik edényben melegítsük fel a tejet forrásig, majd öntsük hozzá csészénként a vajas liszthez folyamatos keverés mellett, míg sima nem lesz. Forraljuk fél percig, és ha elkészült, vegyük le az edényt a tűzről. Fűszerezzük sóval és szerecsendióval.
Pesto szószhoz
- A második folyamat a pesto elkészítése, melynek tartalma: 3 gerezd fokhagyma, egy csokor friss bazsalikomlevél, 3 ek fenyőmag, egy csipetnyi só, 1 dl olívaolaj, 8 dkg reszelt parmezán (parmigiano-reggiano), 3 ek pecorino romano sajt, frissen reszelve.
- Dobjuk bele a fokhagymát a mixerbe, és aprítsuk fel, majd adjuk hozzá a bazsalikomot, a fenyőmagot és a sót, és dolgozzuk jól össze, míg apró nem lesz minden hozzávaló, közben folyamatosan adagoljuk hozzá az olívaolajat.
- Tegyük ki egy kisebb keverőtálba a masszát, és keverjük hozzá a reszelt sajtokat.
- Ez a pesto egy zárható edényben eláll hetekig a hűtőben, ha olívaolajat öntünk rá, úgy hogy ellepje.
Az összeállítás
- 200 fokra melegítsük elő a sütőt.
- Egy lábasban forraljunk fel 1,4 liter vizet 2 ek sóval. Közben készítsünk egy tálban jeges vizet.
- Tisztítsuk meg a spárgát, és dobjuk a lobogó vízbe egy percre, majd szűrőkanál vagy hosszú csipesz segítségével helyezzük át a jeges vízbe 30 másodpercre. A spárga főzővizét ne öntsük ki!
- Óvatosan vegyük ki a spárgát, szárítsuk le teljesen, vágjuk félbe, majd tegyük félre. Forrósítsunk olívaolajat egy 30 cm-es serpenyőben. Tegyük bele a vékonyra szelt padlizsánt, és pároljuk puhára, aranybarnára, ez kb. 5 perc.
- Szárítsuk le a szeleteket papírtörlőn, és tegyük félre.
- Főzzük meg a lasagne szeleteket a spárga főzővizében 2 percig, kevesebb ideig, mint a csomagoláson olvasható utasítás mondja.
- Szárítsuk meg a lapokat, és tegyük félre.
- Készítsünk elő egy kb. 33x22 cm-es sütőtálat, kenjük ki vajjal vagy szórjuk be sütő spray-vel. Az aljára 4 lap lasagne, rá 6 db spárga, 3-4 szelet padlizsán és 3 ek besamel mártás jön. A következő sorban újból 4 lap lasagne, spárga és padlizsán, de pestoval kenjük meg. Ismételjük meg a folyamatot kétszer, hogy összesen 4 szint legyen. A tetejére 4 lap lasagne tésztát tegyünk, kenjük be a maradék besamel mártással, szórjuk meg az ugyancsak maradék reszelt sajttal és egy kevés prézlivel.
- Tegyük a tálat az előmelegített sütőbe 20-25 percre, míg bugyogni kezd a teteje, majd aranybarna nem lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 160
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14590
- Feltöltés dátuma: 2013. december 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barilla
60 recept
Ezt az ízletes fogás, elég csak egyszer kipróbálni és rögtön beleszeretünk! www.barilla.hu