r
Nosalty Logó

Vegetáriánus lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Barilla
Vegetáriánus lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Besamel mártáshoz

Pesto szószhoz

Az összeállítás

Összesen 1321 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Besamel mártáshoz

Pesto szószhoz

Az összeállítás

Összesen 5289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Besamel mártáshoz

Pesto szószhoz

Az összeállítás

Összesen 186 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4075.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    933 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    2030 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1077 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1778 micro
Összesen 1321 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    192.4 g

Zsír

  • Összesen
    258.7 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16300.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    403 mg
  • Kálcium
    3730 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    628 mg
  • Foszfor
    3352 mg
  • Nátrium
    8120 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    963.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    993 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    551 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1650 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    4307 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7110 micro
Összesen 5289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Besamel mártáshoz

Pesto szószhoz

Az összeállítás

Elkészítés

Besamel mártáshoz

  1. Először besamel mártást készítünk a vajból, a lisztből, a tejből, és két teáskanál sóból és fél teáskanál őrölt szerecsendióból.
  2. Olvasszuk fel a vajat egy közepes szószkészítő edényben, majd adjuk hozzá a lisztet, keverjük simára vele, és addig főzzük, ameddig világosbarna színt nem kap, ez kb. 6-7 perc.
  3. Mindeközben egy másik edényben melegítsük fel a tejet forrásig, majd öntsük hozzá csészénként a vajas liszthez folyamatos keverés mellett, míg sima nem lesz. Forraljuk fél percig, és ha elkészült, vegyük le az edényt a tűzről. Fűszerezzük sóval és szerecsendióval.

Pesto szószhoz

  1. A második folyamat a pesto elkészítése, melynek tartalma: 3 gerezd fokhagyma, egy csokor friss bazsalikomlevél, 3 ek fenyőmag, egy csipetnyi só, 1 dl olívaolaj, 8 dkg reszelt parmezán (parmigiano-reggiano), 3 ek pecorino romano sajt, frissen reszelve.
  2. Dobjuk bele a fokhagymát a mixerbe, és aprítsuk fel, majd adjuk hozzá a bazsalikomot, a fenyőmagot és a sót, és dolgozzuk jól össze, míg apró nem lesz minden hozzávaló, közben folyamatosan adagoljuk hozzá az olívaolajat.
  3. Tegyük ki egy kisebb keverőtálba a masszát, és keverjük hozzá a reszelt sajtokat.
  4. Ez a pesto egy zárható edényben eláll hetekig a hűtőben, ha olívaolajat öntünk rá, úgy hogy ellepje.

Az összeállítás

  1. 200 fokra melegítsük elő a sütőt.
  2. Egy lábasban forraljunk fel 1,4 liter vizet 2 ek sóval. Közben készítsünk egy tálban jeges vizet.
  3. Tisztítsuk meg a spárgát, és dobjuk a lobogó vízbe egy percre, majd szűrőkanál vagy hosszú csipesz segítségével helyezzük át a jeges vízbe 30 másodpercre. A spárga főzővizét ne öntsük ki!
  4. Óvatosan vegyük ki a spárgát, szárítsuk le teljesen, vágjuk félbe, majd tegyük félre. Forrósítsunk olívaolajat egy 30 cm-es serpenyőben. Tegyük bele a vékonyra szelt padlizsánt, és pároljuk puhára, aranybarnára, ez kb. 5 perc.
  5. Szárítsuk le a szeleteket papírtörlőn, és tegyük félre.
  6. Főzzük meg a lasagne szeleteket a spárga főzővizében 2 percig, kevesebb ideig, mint a csomagoláson olvasható utasítás mondja.
  7. Szárítsuk meg a lapokat, és tegyük félre.
  8. Készítsünk elő egy kb. 33x22 cm-es sütőtálat, kenjük ki vajjal vagy szórjuk be sütő spray-vel. Az aljára 4 lap lasagne, rá 6 db spárga, 3-4 szelet padlizsán és 3 ek besamel mártás jön. A következő sorban újból 4 lap lasagne, spárga és padlizsán, de pestoval kenjük meg. Ismételjük meg a folyamatot kétszer, hogy összesen 4 szint legyen. A tetejére 4 lap lasagne tésztát tegyünk, kenjük be a maradék besamel mártással, szórjuk meg az ugyancsak maradék reszelt sajttal és egy kevés prézlivel.
  9. Tegyük a tálat az előmelegített sütőbe 20-25 percre, míg bugyogni kezd a teteje, majd aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14584
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegetáriánus lasagne
Barilla 60 recept

Ezt az ízletes fogás, elég csak egyszer kipróbálni és rögtön beleszeretünk! www.barilla.hu

Hozzávalók

Besamel mártáshoz

Pesto szószhoz

Az összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...