r
Nosalty Logó

Veganuári szabolcsi darás töltött káposzta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Baroness konyhája
Veganuári szabolcsi darás töltött káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 675 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2029 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    636.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    330 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2245 micro
  • β-karotin
    5948 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    15062 micro
  • Lut-zea
    1530 micro
Összesen 675 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    96.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2920 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    1103 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1910.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1782 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    817 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    991 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    725 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6735 micro
  • β-karotin
    17843 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    45187 micro
  • Lut-zea
    4589 micro
Összesen 2029 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    663 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1679 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A (pataki) tálat vízbe áztatjuk. A káposzta torzsáját kivágjuk, a leveleket forró vízben 1-2 perc alatt levelenként megabáljuk. Ha kihűlt, a vastag gerezdjeit levágjuk, a nagyobb leveleket megfelezzük.
  2. A töltelékhez egymás után a sárgarépát, a zellert aprítógépben morzsalékossá aprítjuk, a hagymákat az olajjal pépesítjük. A kukoricadarát vízben átmossuk és lecsöpögtetjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, a csípős és a fűszerpaprikával valamint 1/2 dl paradicsomlével összedolgozzuk.
  3. Púpos evőkanálnyi töltelékkel tölcsér alakban megtöltjük a káposzta leveleket. A kimaradt, illetve a kicsi leveleket szálasra vágjuk. A (pataki) tál aljára rászórjuk az apró káposztát és belerétegezzük a töltötteket.
  4. Felöntjük vízzel és a maradék paradicsomlével, hogy ellepje a tölteléket és meghintjük 1 teáskanál sóval. Ha szeretjük, kevés chilipelyhet is szórhatunk rá. Lefedjük, hideg sütőbe toljuk és légkeveréssel 3 órán át 160-170 fokon pároljuk. Tálalás előtt még fél óráig a sütőben pihentetjük. Ízlés szerint vegán tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 948
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 19.

Receptkategóriák

Veganuári szabolcsi darás töltött káposzta
Baroness konyhája 96 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...