r
Nosalty Logó

Vegán sütőtökkel és dióval töltött koszorú

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Vegán sütőtökkel és dióval töltött koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2176 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    100 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    701 micro
  • β-karotin
    3557 micro
  • β-crypt
    2916 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4940 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    2734 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2705 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    4203 micro
  • β-karotin
    21343 micro
  • β-crypt
    17494 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 2176 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    314 micro
  • β-karotin
    1596 micro
  • β-crypt
    1308 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt meghámozzuk és kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Egy rétegben elrendezzük a kockákat egy tepsin, meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk egy csipet sóval és borssal. 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük, vagy amíg megpuhul.
  2. A robotgépben aprítsuk össze a diót, a hagymát, a fokhagymát és a fűszereket, épp csak hogy kicsit darabosabbak legyenek. Ehhez mehet a kisült sütőtök és a morzsolt tofu is, majd az egészet még egyszer összedaráljuk, míg egy aránylag egyenletes masszát nem kapunk. Fűszerezzük sóval és borssal.
  3. A tésztát egy sütőpapíron vékonyan téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszanti oldal mentén, a tészta közepéig centinként bevagdossuk. A nem vagdalt részére rákanalazzuk a tölteléket, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük (a tölteléktől indulva a vágott részekig). A két végét összeillesztjük és kicsit összenyomjuk, hogy egy koszorúformát kapjunk. A tetejét megkenhetjük egy kevés növényi tejjel vagy olajjal.
  4. 180 fokos előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3571
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 14.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: laktózmentes receptek

Ha igazán mutatós főételt szeretnétek, próbáljátok ki ezt a sütőtökkel és dióval töltött koszorút.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...