Vegalegény-fogó leves
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty vegán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
A leveshez
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
58g karfiol6 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
40g karalábé8 kcal
-
43g zeller16 kcal
-
29g portobello gomba6 kcal
-
11g gomba2 kcal
-
93 kcal
-
33g csigatészta124 kcal
-
500g növényi tejföl690 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g tárkony1 kcal
Összesen
1010
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
A leveshez
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
350g karfiol35 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
174g portobello gomba37 kcal
-
64g gomba14 kcal
-
556 kcal
-
200g csigatészta742 kcal
-
3000g növényi tejföl4140 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g tárkony9 kcal
Összesen
6059
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
A leveshez
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
6.7g karfiol1 kcal
-
4.6g sárgarépa2 kcal
-
4.6g karalábé1 kcal
-
5g zeller2 kcal
-
3.3g portobello gomba1 kcal
-
1.2g gomba0 kcal
-
11 kcal
-
3.8g csigatészta14 kcal
-
57.2g növényi tejföl79 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
3.2g citrom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
Összesen
116
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 66.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 959.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 514 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 225.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2967 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
1010
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 194.5 g
Zsír
-
Összesen 401.6 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5759.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 574 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 375 mg
-
Foszfor 1506 mg
-
Nátrium 3083 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 389.6 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 1352.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1799 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 269 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 171 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 927 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7428 micro
-
β-karotin 17801 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 613 micro
Összesen
6059
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 142 micro
-
β-karotin 339 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
2 kis fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 ek olívaolaj
-
0.5 db karfiol
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db karalábé
-
2 db portobello gomba
-
400 g csicseriborsó (konzerv)
-
1 ek mustár
-
1 db citrom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek tárkony
Elkészítés
A leveshez
- A zöldségeket, megmossuk, meghámozzuk. A hagymát felkockázzuk, a karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a répát, karalábét közepes, a zellert kisebb kockákra vágjuk.
- Ha szépek, a karfiol leveleit és a zellergumó szárát is felhasználjuk: megmossuk, majd közepes darabokra vágjuk, olajjal, sóval és borssal egy tepsire tesszük és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. Felhasználhatjuk a tálalásnál egészben vagy pestószerű krémmé turmixolva.
- Egy nagy lábasban olajat hevítünk majd üvegesre dinszteljük rajta a hagymát. Ekkor jöhet a fokhagyma és a karfiolrózsák: ezeket magas lángon alaposan lepirítjuk. Következőleg a répát, zellert és karalábét adjuk az edényhez, amiket szintén kicsit lepirítunk. Felöntjük az egészet bő vízzel, sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal ízesítjük, majd felforraljuk.
- Közben a gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. Egy serpenyőt alaposan felhevítünk, majd olaj nélkül beledobjuk a gombát. Addig izzasztjuk, míg el nem fő belőle a nedvesség nagy része, ekkor sózzuk, hogy a maradék víz is távozzon, majd kevés olajat löttyintünk alá és lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és ha már kellően megpirult, a leveshez adjuk.
- A levest addig főzzük közepes-alacsony lángon, míg a zöldségek nagyrészt meg nem puhulnak. Ekkor beleöntjük a leszűrt, átmosott csicseriborsót és a tésztát.
- Egy kis tálban elkeverjük a tejfölt, mustárt és ízlés szerint citromlevet. Hozzámerünk egy-két kanállal a levesből, majd így felhígítva és hőkiegyenlítve visszaöntjük a lábosba. Ha kell, igazítunk a fűszerezésen, majd a megsütött zöldekkel tálaljuk a levesünket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 127
- Össznézettség: 2524
- Feltöltés dátuma: 2024. január 23.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegán receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty vegán
142 recept
Haladni kell a korral, hisz ma már az is előfordulhat, hogy gyermekeink szíve választottja bizony nem húsevő, hanem vega vagy vegán. És csak semmi diszkrimináció: őket is meg kell fognunk valamivel, például az alábbi gazdag ragulevessel. Egy-két tál ebből, és nyert ügyünk lesz!