r
Nosalty Logó

Vegalegény-fogó leves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty vegán
Vegalegény-fogó leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

Összesen 1010 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

Összesen 6059 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

Összesen 116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2967 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 1010 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.5 g

Zsír

  • Összesen
    401.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5759.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    3083 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1352.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1799 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    927 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7428 micro
  • β-karotin
    17801 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 6059 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

A leveshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket, megmossuk, meghámozzuk. A hagymát felkockázzuk, a karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a répát, karalábét közepes, a zellert kisebb kockákra vágjuk.
  2. Ha szépek, a karfiol leveleit és a zellergumó szárát is felhasználjuk: megmossuk, majd közepes darabokra vágjuk, olajjal, sóval és borssal egy tepsire tesszük és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. Felhasználhatjuk a tálalásnál egészben vagy pestószerű krémmé turmixolva.
  3. Egy nagy lábasban olajat hevítünk majd üvegesre dinszteljük rajta a hagymát. Ekkor jöhet a fokhagyma és a karfiolrózsák: ezeket magas lángon alaposan lepirítjuk. Következőleg a répát, zellert és karalábét adjuk az edényhez, amiket szintén kicsit lepirítunk. Felöntjük az egészet bő vízzel, sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal ízesítjük, majd felforraljuk.
  4. Közben a gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. Egy serpenyőt alaposan felhevítünk, majd olaj nélkül beledobjuk a gombát. Addig izzasztjuk, míg el nem fő belőle a nedvesség nagy része, ekkor sózzuk, hogy a maradék víz is távozzon, majd kevés olajat löttyintünk alá és lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és ha már kellően megpirult, a leveshez adjuk.
  5. A levest addig főzzük közepes-alacsony lángon, míg a zöldségek nagyrészt meg nem puhulnak. Ekkor beleöntjük a leszűrt, átmosott csicseriborsót és a tésztát.
  6. Egy kis tálban elkeverjük a tejfölt, mustárt és ízlés szerint citromlevet. Hozzámerünk egy-két kanállal a levesből, majd így felhígítva és hőkiegyenlítve visszaöntjük a lábosba. Ha kell, igazítunk a fűszerezésen, majd a megsütött zöldekkel tálaljuk a levesünket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 127
  • Össznézettség: 2524
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 23.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegán receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek
Vegalegény-fogó leves
Nosalty vegán 142 recept

Haladni kell a korral, hisz ma már az is előfordulhat, hogy gyermekeink szíve választottja bizony nem húsevő, hanem vega vagy vegán. És csak semmi diszkrimináció: őket is meg kell fognunk valamivel, például az alábbi gazdag ragulevessel. Egy-két tál ebből, és nyert ügyünk lesz!

Hozzávalók

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...