r
Nosalty Logó

Vega rakott kel lencsével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
difana
Vega rakott kel lencsével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1713.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    1876 micro
  • β-karotin
    6321 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1416 micro
Összesen 1129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.6 g

Zsír

  • Összesen
    179.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6852.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1506 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1055 mg
  • Foszfor
    3285 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.3 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    2172.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3333 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    639 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1090 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2431 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    908 micro
  • α-karotin
    7503 micro
  • β-karotin
    25285 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5664 micro
Összesen 4521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát kettévágjuk, a torzsát és a keményebb részeket eltávolítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha kész, szűrőbe öntjük, és lecsepegtetjük.
  2. A rizst lobogó, sós vízbe tesszük, és 10-12 perc alatt készre főzzük.
  3. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.
  4. A brokkolit rózsáira szedjük, a sárgarépát megtisztítjuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk, picit sózzuk, hogy legyen valami íze, és párológépben megpároljuk a brokkolival együtt. (Ha nincs párológép otthon, vízben is meg lehet főzni.)
  5. Előveszünk egy lábost, olívaolajat öntünk bele (én 2-3 evőkanállal szoktam), rádobjuk az összeaprított hagymát és fokhagymát, majd üvegesre pároljuk alacsony lángon, így előjön a természetesen édeskés íze.
  6. Ezután hozzátesszük az előző este beáztatott, majd átöblített, lecsepegtetett lencsét, fűszerezzük vegamixxel, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, felöntjük kb. 2 dl vízzel, összekeverjük, és addig főzzük, míg a lecse meg nem puhul. Nem baj, ha leveses, így nem lesz száraz az étel. Néha rá kell nézni, megkevergetni.
  7. Összeállítjuk az ételt. Fogunk egy nagy üvegtálat, meglocsoljuk az alját pár csepp olívaolajjal, és elterítjük rajta a lecsepegtetett káposzta felét.
  8. Erre jön másfél csomag barnarizs, majd erre jön az összes lencse levesestől, rátesszük a főtt brokkolit és sárgarépát, majd a maradék barnarizst és a maradék káposztát, így sorban, rétegesen.
  9. A legtetejére ráöntjük a tejfölt, és szépen szétterítjük egy evőkanállal. Lehet sózni ízlés szerint (én valamikor a tejfölbe keverem bele a párolt brokkolit, szétnyomkodom picit villával, nagyon szép, zöld lesz tőle a teteje!).
  10. Megszórjuk a tetejét vegamixxel, néhány csepp olívaolajat csepegtetünk még rá, és mehet is a sütőbe, míg a széle, teteje pirulni nem kezd, és kész is.
  11. Plusz tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 7298
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
difana 1 recept

A párom csak darált hússal hajlandó megenni, plusz zöldségek nélkül, de így sokkat finomabb és könnyebb is, nagyon szeretem! A lencse helyettesíti a húst. Mehet bele több brokkoli és sárgarépa, ízlés szerint. Érdemes kipróbálni, nagyon egyszerű az elkészítése, és biztos nem okoz majd csalódást! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...