Vargányás töltelékkel töltött dagadó
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 21% Zsír
A dagadóhoz
-
200g sertésdagadó938 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
A töltelékhez
-
27g zsemle74 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
38g csirkemáj45 kcal
-
6 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1398
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 21% Zsír
A dagadóhoz
-
800g sertésdagadó3752 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
12 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A töltelékhez
-
108g zsemle295 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
150g csirkemáj179 kcal
-
24 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
5591
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 21% Zsír
A dagadóhoz
-
31.7g sertésdagadó149 kcal
-
39.7g burgonya23 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2.1g hegyes erős paprika0 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
A töltelékhez
-
4.3g zsemle12 kcal
-
4.4g tojás5 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
6g csirkemáj7 kcal
-
0.3g szárított gomba1 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
0.6g sertészsír5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
221
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 38.9 g
Zsír
-
Összesen 114.6 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 878 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 328 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 342.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1324 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 1272 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 612 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 15 micro
-
Lut-zea 784 micro
Összesen
1398
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 155.8 g
Zsír
-
Összesen 458.3 g
-
Telített zsírsav 155 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 892 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3512.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 480 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 312 mg
-
Foszfor 1310 mg
-
Nátrium 1208 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1371 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5296 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 288 mg
-
D vitamin: 107 micro
-
K vitamin: 764 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1229 micro
-
Kolin: 733 mg
-
Retinol - A vitamin: 5090 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 2450 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 60 micro
-
Lut-zea 3136 micro
Összesen
5591
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
A dagadóhoz
-
80 dkg sertésdagadó
-
1 kg burgonya
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
0.5 dl napraforgó olaj
A töltelékhez
-
2 db zsemle
-
2 db tojás
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
15 dkg csirkemáj
-
1 ek szárított gomba
-
1 csokor petrezselyem
-
1 ek sertészsír
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
A dagadóhoz
- A húst megmossuk, majd felszúrjuk (a két hús réteg közti hártya, melyet késsel elválasztunk, a tölteléknek ezzel helyet csinálva). Fél deciliter olajban elkeverünk 4 zúzott fokhagymát, apróra vágott száraz erős paprikát, sózzuk, borsozzuk, majd ezzel az öntettel bekenjük a sertésdagadót.
- A két zsömlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodva tálba tesszük.
- Ráütjük a 2 db tojást, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd az elkapart csirkemájat (megmossuk, lepucoljuk a csirkemájat, és a kés élével elkaparjuk pépesre), sózzuk, borsozzuk, és kis porpaprikával színezzük.
- Eközben sertészsírban megdinszteljük a hagymát, melybe beledobjuk az apróra vágott szárított vargányát és az aprított petrezselyemzöldet. Ezt is beleöntjük a töltelékes tálba, majd alaposan összekeverjük a tölteléket, villával összedolgozzuk.
- Megtöltjük a húst a töltelékkel, majd a nyílást összevarrjuk, és kizsírozott tepsibe tesszük. Azután negyedelt burgonyát mellészórjuk, és 1,5 dl vizet öntünk alá, majd fólia alatt 1,30 percet 160 fokos sütőben sütjük. Ezután fóliát levéve 15 percenként locsolgatva saját zsírjával 240 fokos sütőben sütjük, még kellően meg nem pirul.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 64
- Össznézettség: 8796
- Feltöltés dátuma: 2013. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy nagyon finom töltött hús recept. :)