r
Nosalty Logó

Vaníliás rózsakalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Vaníliás rózsakalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 998 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 3992 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 319 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1210 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 998 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    160.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4839.9 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1648 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.6 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1024 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 3992 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.5 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet összekeverjük az élesztővel, a cukrokkal, és a narancshéjjal. Ezután beledagasztjuk a tejet, a tojást és a vajat egy kézi robotgép dagasztófejével.
  2. Meleg helyen letakarva, 45 percig kelesztjük. Egy tortaformát (24 cm-es kör) kivajazunk, és félre tesszük.

Töltelékhez

  1. A vajat alaposan összekeverjük a cukrokkal és a tojássárgájával. Hozzátesszük a túrót, a narancshéjat, a mákot, a mazsolát és a rumot. Legvégén belevegyítjük a pudingport.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, és kb 50x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tölteléket rákenjük, és feltekerjük.
  3. A tekercset kb. 4 cm vastag szeletekre vágjuk, és a kivajazott tortaformába tesszük, vágási felületükkel felfelé. Ezután már csak 15-20 percig kelesztjük.
  4. Előmelegített sütőben, szép aranyszínűre sütjük.

Tetejére

  1. Amikor kivettük a sütőből, és eltávolítottuk a kapcsos karimát, megszórjuk porcukorral. Langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 992
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 21.

Ajánló

Ha kisebb átmérőjű tortaformát használunk, akkor a maradék kis tekercseket, külön meg lehet sütni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás rózsakalács
Lizinka_ 601 recept

Illatos, ízletes, puha finomság. Ezzel kínáltam vendégeinket a hosszú hétvégén.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk