r
Nosalty Logó

Vaníliás és mogyorós krémmel töltött muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ms.chef
Vaníliás és mogyorós krémmel töltött muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A vaníliás töltelékhez

A mogyorós töltelékhez

Összesen 583 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A vaníliás töltelékhez

A mogyorós töltelékhez

Összesen 2328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A vaníliás töltelékhez

A mogyorós töltelékhez

Összesen 247 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 583 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1727.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.6 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    758 micro
Összesen 2328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás töltelékhez

A mogyorós töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékhez egy csipet sót szórunk, és lágy habbá verjük. Apránként hozzászórjuk a cukor egyharmadát, és keményre verjük.
  2. Ezután a tojássárgákhoz öntjük a maradék cukrot, a vizet, olajat és a vaníliás cukrot, valamint a citromhéjat. Az egészet 5-6 perc alatt felhabosítjuk.
  3. Összeállítjuk a tésztát. A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel, egy csipet sóval és a sütőporral, aztán fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás habba, majd jöhet utána a fehérjehab is.
  4. A kész tésztákat elosztjuk egy muffinsütő 12 horpadásába. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A töltelékhez a pudingot csomómentesre keverjük egy kis tejjel és kristálycukorral.
  6. A többi tejet feltesszük forrni. Mikor felforrt, beleöntjük a pudingot, és keményre főzzük állandó kevergetés mellett.
  7. Ha kihűlt, kétfelé vesszük. Az egyik felébe vaníliás cukrot vagy vaníliarúd kikapargatott belsejét tesszük. A másikba pedig belekeverünk 5 dkg igazi mogyoróvajat (nem Nutellát). Ízlés szerint édesíthetjük még cukorral.
  8. A kihűlt muffinok kalapját levágjuk, felváltva megtöltjük a kétféle krémmel. Díszíthejük még színes vagy étcsokis tortadarával, eperrel, málnával vagy bármivel, ami van otthon! :)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3326
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 31.

Ajánló

Ajánlom reggelire és kiadós uzsonnának is. De vendégváró desszertnek is kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás és mogyorós krémmel töltött muffin
ms.chef 1 recept

A gyerekeim szerettek volna sütit enni, és nem volt kedvünk órákig a konyhában sürgölődni. Ezért a kislányom kitalálta, hogy süssünk muffint. Stahl Judit Gyors muffinok c. könyvében találtam a receptet, de a krémet kicsit továbbgondoltam. Németországból kaptam igazi mogyoróvajat, és ezt tettem a krémbe a pudinghoz. Azt hiszem a kép magáért beszél, mert isteni lett!!!

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás töltelékhez

A mogyorós töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...